نکات و نحوه تخلیه کالا در انبار

  • شنبه 26/مرداد/1398
نکات و نحوه تخلیه کالا در انبار
انجام عملیات انبارداری و ذخیره سازی را به جهت اهمیت و تأثیر عملکرد مطلوب و یا نامطلوب آن بر سایر بخش های تولید نمی توان نادیده گرفت.

به طورکلی به عملیات تخلیه، بارگیری و نگهداری صحیح کالا تا زمان تحویل و ارائه به بازار مصرف، انبارداری گفته می شود.

نحوه دریافت کالا

قبل از ذخیره سازی کالا در انبار؛ لازم است اقداماتی اعم از کنترل ساختمان انبار، ماشین آلات حمل و نقل بارگیری و تخلیه و کنترل های ایمنی و بهداشتی انجام شود.

ساختمان انبار

قبل از ذخیره سازی بایستی نقایص احتمالی ساختمانی و ایمنی اعم از:

  • سوراخ بودن سقف
  • شکستگی شیشه ها
  • خرابی درب ها، حفاظ ها، قفل ها و لولا ها
  • و...

محوطه بیرونی انبار

محوطه بیرونی انبار به طور مرتب بهسازی گردد: مواد زاید به طور مرتب جمع آوری و علف های هرز و بوته ها قطع گردد تا جمعیت موش ها تقلیل یابد.

ماشین آلات

باسکول ها باید کنترل شوند و کلیه دستورالعمل ها در مورد تنظیم و نگهداری آن ها کاملاً رعایت گردد. ضمن اینکه لازم است در مقاطع زمانی مشخص توسط سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی کنترل شده و گواهی لازم صادر گردد.

بیشتر بدانید: شرکت های سازنده ترازوی صنعتی انبار، ترازوی فروشگاهی

بهداشت و ایمنی

قبل از ذخیره سازی، ساختمان انبار و محوطه بیرونی آن را کاملاً تمیز کرده و در صورت نیاز، با تشخیص و نظارت آزمایشگاه، عملیات ضد عفونی صورت گیرد.

تخلیه کالا در انبارتخلیه کالا

همیشه قبل از تخلیه، محموله را به دقت بررسی نموده، تعداد بسته ها را شمارش، مشخصات کلی را یادداشت کنید. در صورت مشاهده علائم زیر:

بسته های صدمه دیده، شامل وجود سـوراخ و پارگی در گونی، پارگی در بسته بندی و بسته های واژگون شده

بسته های خیس و نمدار

بسته های باز شامل گونی کاملاً دوخته نشده، کارتن باز شده

شاید برای شما مفید باشد: تجهیزات انبارداری

به شرح زیر عمل کنید:

  1. در صورت حضور بازرسان کالا؛ از آگاهی آنان نسبت به خسارات وارده اطمینان حاصل کنید و در برگه رسید کالا میزان صدمه و خسارات را عنوان نمایید در موارد جدی مشکل را به مسئولان گزارش کنید.
  2. بسته های صدمه دیده را جداگانه انبار کرده و از قراردادن بسته ها با آسیب دیدگی های متفاوت در کنار یکدیگر نیز اجتناب کنید.
  3. در اسرع وقت نسبت به دوختن گونی های باز شده و چسباندن کارتن های باز شده با چسب های نواری مخصوص بسته بندی، اقدام کنید.
  4. نسبت به انتقال محتویات بسته های معیوب و گونی های پاره شده به بسته های جدید اقدام نمایید.

دقت و احتیاط در هنگام جابه جایی و تخلیه بسیار اهمیت دارد زیرا از آسیب دیدگی بسته ها جلوگیری می کند

هنگام حمل و جابجایی بسته ها به نکات زیر توجه کنید:

  • به جای کشیدن گونی ها روی زمین آن ها را بلند کنید و یا از چرخ یا ارابه دستی استفاده کنید.
  • از چنگک های فلزی که باعث سوراخ شدن بسته ها و ایجاد ضایعـات و ریزش محموله می شود، استفاده نکنید.
  • کیسه ها را پرتاب نکنید.
  • در زیر باران تخلیه انجام ندهید.

نحوه چیندن کالا در انبار

دسته بندی محموله

قبل از رسیدن کالا، باید مقدمات چیدن آن را فراهم نمود. زمین را تمیز کرده، میزان فضای مورد نیاز را با توجه به مقدار محموله، نوع کالا و بسته بندی آن، اندازه بسته ها، ارتفاع محموله و ارتفاع انبار، برآورد کنید. سپس طرحی برای چیدن ارائه دهید.

با کشیدن خطوط روی زمین می توانید مکان دقیق قرار گرفتن کالاها را مشخص کنید. توجه کنید که فواصل لازم برای حرکت و کار کارکنان در میان دسته ها لحاظ شود و کالاهای متفاوت، بسته بندی های مختلف و زمانهای متفاوت تحویل کالا (کالای جدید و قدیمی) باید در دسته بندی های متفاوت قرار داده شوند.

شاید برای شما مفید باشد: آشنایی با لیفتراک هایی که در انبارداری استفاده می شوند

قرارگیری محموله روی پالت امکان عبور جریان هوا و سهولت نظافت قسمت های زیرین را فراهم می کند علاوه بر آن استفاده از پالت ذخیره سازی را ساده تر و محاسبه و کنترل موجودی و انبارگردانی را آسان می کند و در کاهش حوادث ناشی از کار و آسیب های وارده به کالا نیز مؤثر است. پالت های چوبی به دلیل استحکام کم و منافذ ریز می توانند محیط مناسبی برای تجمع و تخم گذاری آفات و حشرات باشند لذا این پالت ها در انبار مواد غذایی توصیه نمی گردد.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید