همه چیز درباره نوع بار، وسیله باربری و مسیر حمل کالا

  • شنبه 22/خرداد/1400
همه چیز درباره نوع بار، وسیله باربری و مسیر حمل کالا
انواع باربری از نظر نوع بار، وسیله نقلیه حمل کننده، از نظر مسیر حمل و شرکت های ارایه دهنده این سرویس متفاوت است.

انواع باربری از نظر نوع بار

باربری به عنوان یکی از مورد نیاز ترین فرایند هایی است که در انواع و اقسام موقعیت ها مورد استفاده ی افراد قرار می گیرد. یکی از دسته بندی های انواع باربری از نظر نوع بار است که بسته به ویژگی های مختلف محموله مربوطه می بایست اقدامات مجزایی به جهت سهل شدن فرایند و به حداقل رساندن تلفات انجام شود.
اقدامات مورد نیاز در باربری با توجه به نوع محموله بر اساس پارامتر های مختلفی مشخص می شود، برای مثال اقدامات مورد نیاز برای حمل بار هایی همچون اثاثیه منزل با اقدامات مورد نیاز برای حمل بار های متفاوتی مثل محموله هایی چون انواع مایعات، انواع کالا های سمی، ماشین، انواع مواد غذایی و … کاملاً فرق داشته و مجزاست.

گفتنی است حمل بار هایی چون محموله های نفتی نیازمند دقت و توجه مجزایی از حمل بار هایی چون اسباب و وسیله های خانه دارد، به گونه ای که برای بار نفتی باید شرایط جوی و محیطی مخصوصی مهیا شود تا بار مربوطه بدون هیچ مشکلی به مقصد برسد.
البته در سالم ماندن بار حین انتقال به مقصد مربوطه موارد بسیار زیادی دخیل هستند که از جمله بارز ترین مورد ها نوع بسته بندی بار ها است.
نوع بسته بندی محموله تاثیر حائز اهمیتی در سلامت بار دارد، به گونه ای که باید کالا ها در بهترین حالت ممکن در کنار یک دیگر قرار بگیرند، لذا یکی از احتمالات بروز تلفات بر اثر مواقعی است که کالا ها در کنار هم به درستی بسته بندی نشده اند و به یک دیگر آسیب وارد می کنند.
در بسته بندی بار از دیگر عواملی که درصد بروز خسارات را به حداقل می رساند، کارتن، محافظ ها و یا هر چیز دیگری است که کالا ها در آن بسته بندی می شوند. برای مثال در مورد کارتن های بسته بندی لازم است بگوییم اگر از کارتن های دست اول و نو استفاده نشود امکان پاره شدن و به دنبال آن بروز خسارت به مراتب بیشتر است. یا حدالامکان از پلاستیک حباب دار یا پارچه برای بسته بندی بار خود استفاده کنید.
چینش بار در وسیله نقلیه حمل کننده را می توان از دیگر عوامل موثر در حفظ سلامت بار نام برد که از اهمیت بالا و چشمگیری برخوردار است. کالا های بسته بندی شده می بایست به صورتی در وسیله نقلیه مربوطه چیده شوند که کم ترین تحرک را بر اثر حرکت خودرو داشته باشند.
فرایند انتقال بار از محل به وسیله حمل کننده و تخلیه بار از وسیله حمل کننده به مقصد از دیگر مراحلی است که در انواع باربری می بایست مورد توجه قرار داد، زیرا حین انتقال بار به وسیله نقلیه و تخلیه ی آن امکان بروز اتفاق های خطر آفرین بسیار زیادی وجود دارد که اگر اصولی و با استفاده از تجهیزاتی مناسب توسط اشخاصی کار بلد انجام شود درصد آن ناچیز خواهد شد.

حمل بار

انواع باربری از نظر وسیله نقلیه حمل کننده

یکی از مهمترین مسائلی که جهت حمل و نقل انواع بارها لازم است بدانید انتخاب کامیون متناسب با نوع بار می باشد. انتخاب مناسب نوع وسیله نقلیه برای جابجایی بار سبب می شود تا هزینه پرداختی شما به حداقل و امنیت بار به بیش ترین حالت خود برسد. در این خصوص باربری آریا بار ایران که زیر نظر اتحادیه می باشد، می تواند خدمات باربری زمینی و بین شهری و همچنین ارسال بار به شهرستان ها را داشته باشد. دفتر مرکزی آریا بار ایران در تهران، خیابان انقلاب، ابتدای خیابان بهار، برج بهار، طبقه دوم تجاری، واحد 365 می باشد.
همچنین باربری آریا درخواست سرویس آنلاین دارد. شما می توانید از طریق سایت آریا بار ایران اینجا درخواست سرویس کرده و یا با شماره 02177606006 تماس بگیرید. برای معرف از نام انبار آنلاین استفاده کنید.

به طور کلی بار هایی که توسط اتوبار ها و موسسات حمل و نقل جابجا می شوند شامل:

1- خاور مسقف | کامیونت مسقف

عموما برای حمل و نقل وسایل حساس با وزن کم و حجم زیاد (مبلمان، وسایل منزل، کالاهای اداری شامل میز و صندلی و.. ) از کامیونت های مسقف فلزی و خاور مسقف چادر دار استفاده می شود.
در اتاق بار این نوع کامیون ها به تعداد زیاد پتو یا ضربه گیر حبابدار و کارتن های مخصوص به جهت قرار دادن بین لوازم و جلوگیری از صدمه دیدن لوازم قرار داده می شود.
اطراف اتاق بار به طور کامل موکت زده می شود تا به طور ۱۰۰% لوازم و اسباب منزل از ضربات احتمالی محافظت شوند. این کامیونت ها در اصطلاح عامیانه خاور مسقف فلزی و خاور مسقف چادری نامیده می شوند که بهترین انتخاب جهت حمل لوازم منزل و ادارات می باشد. برخی علل انتخاب این کامیون ها برای تردد شهری عبارتند از:

  1. امکان تردد این نوع کامیونت در همه زمان های روز آزاد است
  2. مجهز به تجهیزات حفاظتی بار می باشد (پتو، موکت، مبلمان و..)
  3. سیستم فنر بندی این نوع کامیونت طوری طراحی شده که تا حد امکان جلوی ضربات ناشی از دست اندازهای خیابان و سرعت گیرها و..را گرفته و امنیت بار را تا رسیدن به مقصد به نهایت خود رساند.
بیشتر بدانید: کمپانی های موفق ایرانی در لجستیک

ابعاد کامیونت ایسوزو:

طول: ۵ متر و ۲۰ سانتیمتر
عرض: ۲ متر و ۲۰ سانتیمتر
ارتفاع: بین ۲٫۵ تا ۲٫۷ متر

ابعاد کامیونت بنز خاور ۶۰۸:

طول شاسی: ۴ متر و ۲۰ سانتیمتر
عرض: ۲متر و ۲۰ سانتیمتر
ارتفاع: بین ۲٫۵ تا ۲٫۷ متر

البته برخی از رانندگان اطاق های بار با طول بیشتر بعضا تا ۵ متر و ۸۰ سانتیمتر بر روی کامیونت خود نصب می کنند.

کامیونت بنز خاور ۸۰۸ :

طول شاسی: ۴ متر و ۶۰ سانتیمتر
عرض: ۲ متر و ۲۰ سانتیمتر
ارتفاع: بین ۲٫۵ تا ۲٫۷ متر

کامیونت بادسان:

طول شاسی: ۵ متر و ۲۰ سانتیمتر
عرض: ۲ متر و ۲۰ سانتیمتر
ارتفاع: بین ۲٫۵ تا ۲٫۷ متر

کامیونت هیوندا:

طول شاسی: ۴ متر و ۲۰ سانتیمتر
عرض: ۲ متر و ۲۰ سانتیمتر
ارتفاع: بین ۲٫۵ تا ۲٫۷ متر

2- وانت نیسان

بهترین وسیله باربری جهت حمل وسایل با حجم کم و وزن زیاد تا ۲ تن مانند گاوصندوق، میوه و تره بار، مصالح ساختمانی، فلزات تا وزن ۲ تن.حمل لوازم و اسباب اثاثیه خانه نیز در صورتی که مقدار لوازم کم باشد. اسباب کشی در مناطقی از شهر ها که به جهت باریک بود خیابان و کوچه امکان تردد کامیون و یا کامیونت وجود نداشته باشد. حمل مبلمان (فضای وانت نیسان معمولا حداکثر گنجایش ۱ دست مبلمان را دارد).
حمل یخچال ساید بای ساید و حمل و جابجایی پیانو نیز با وانت نیسان امکان پذیر است.

ابعاد وانت نیسان

عرض: ۱متر و ۷۰ سانتیمتر
طول: ۲ متر و ۲۰ سانتیمتر
حداکثر ارتفاع مجاز بار: ۱متر و ۸۰ سانتیمتر

3- کامیونت های روباز

عموما جهت حمل بارها و کالاهایی که حساسیت بسیار زیادی ندارند و وزن آن ها کمتر از ۳۵۰۰ کیلوگرم است. مانند: میوه تره بار، برنج، آرد، مایعات و مصالح ساختمانی، فلزات دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی تا وزن ۳۵۰۰ کیلوگرم از خاور روباز یا همان کامیونت های روباز استفاده می شود.

کامیونت روباز

طول: ۴ متر و ۶۰ سانتیمتر
عرض: ۲ متر و ۲۰ سانتیمتر
ارتفاع: بین ۲٫۵ تا ۲٫۷ متر

۴ - بنز ۱۰ تن | کامیون تک

جهت حمل بارهای سنگین با وزن تا ۱۰ تن (میوه تره بار، برنج، آرد، مصالح ساختمانی، فلزات و.. تا ۱۰ تن) از کامیون تک یا بنز ۱۰ تن استفاده می شود.

ابعاد اتاق بار کامیون تک

طول شاسی: ۵ متر و ۶۰ سانتیمتر
عرض: ۲ متر و ۴۰ سانتیمتر
برای حمل بار هایی با این ابعاد و اوزان از کامیون ۶ چرخ یا کامیون تک محور استفاده می شود.

۵- لوازم سنگین تا ۱۵ تن

اگر وزن و طول بار ها بیشتر از ظرفیت بارگیری کامیون تک باشد، باید از کامیون جفت یا کامیون ۱۰ چرخ استفاده شود.کامیون جفت توانایی بارگیری تا ۱۵ تن را دارد.

ابعاد اتاق بار کامیون جفت محور:

طول شاسی: ۶ متر و ۳۰ سانتیمتر
عرض اتاق بارگیر: ۲ متر و ۴۰ سانتیمتر
نوع بار قابل حمل با این وسیله حمل بار: میوه تره بار، برنج، آرد، مایعات و مصالح ساختمانی، فلزات و.. تا ۱۵ تن

۶- تریلی یا کشنده ۱۸ چرخ

جهت حمل بارهایی با وزن بیش از ۱۵ تن باید از کامیون کشنده یا تریلی ۱۸ چرخ استفاده می گردد.

حداکثر وزن قابل حمل با این وسیله نقلیه باربری: ۲۴ تن

ابعاد طول اتاق بارگیر کشنده ۱۸ چرخ

طول بارگیر: ۱۲ متر
عرض: ۲ متر و ۴۰ سانتیمتر

سنگ و مصالح ساختمانی، میلگرد و آهن آلات، سازه های عمرانی، خودرو، خاک، کاغذ، پودر و… تا وزن ۲۴ تن از جمله بار های این وسیله نقلیه است. کشنده های تریلر دار یا ۱۸ چرخ یا ۵ محور برای حمل این نوع بار های سنگین استفاده می شود.

بیشتر بدانید: فریت بار چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

ارسال بار با هواپیما

ارسال بار با هواپیما

بار داخلی

خدمات بار هواپیمایی در مسیرهای داخلی به سایر مقاصد داخلی و خارجی قابلیت تحویل بار در کوتاه ترین زمان ممکن برخوردار می باشد. در پرواز های داخلی حداکثر بار مجاز در کلاس پروازی اکونومی 20 کیلوگرم و در کلاس تجاری 25 کیلوگرم است لذا اضافه بار مسافران از طریق صدور بارنامه به مقاصد داخلی ارسال می گردد. همچنین افرادی که مسافر نیستند اما قصد ارسال بار به مقاصد داخلی دارند نیز می توانند از طریق خدمات بار نسبت به ارسال بار خود اقدام نمایند.
در قسمت کارگو ترمینال ماهان یا شرکت های دیگر محموله توسط کارکنان پذیرش رویت می گردد و پس از تایید قابلیت حمل محموله با هواپیما و بسته بندی مناسب فرم اظهارنامه با قید ارزش کالا توسط مشتری پر می گردد. در مرحله بعد محموله توسط قسمت حراست چک و با تایید نهایی واحد حراست بارنامه صادر می گردد و تگ بار به محموله الصاق می گردد. بارنامه پس از صدور به منظور بررسی نهایی به مشتری ارایه می شود. صدور بارنامه انعقاد قراردادی است ما بین فرستنده کالا و شرکت حمل کننده که مسئولیت هایی را برای فرستنده و تعهد هایی را برای شرکت حمل کننده ایجاد می نماید.

بار خارجی

خدمات بار هواپیمایی شرکت هایی چون ماهان با تکیه بر شبکه مناسب حمل و نقل بین المللی خود به نقاط اصلی منطقه و خاور دور توانسته است مسیری مطمئن و کارآمد در ارسال و دریافت بار از ایستگاه های خارج از کشور در نقاط اصلی تجارت بین الملل از جمله در کشور چین، امارات، اروپا برقرار نماید. در این خصوص نمایندگان فروش و خدمات بار این مجموعه در کشورهای تحت شبکه پروازی بین المللی آماده پذیرش و ارسال بار کلیه متقاضیان و صاحبان صنعت و تجارت در مبادی یاد شده می باشد.

محموله های صادراتی پس از چک محموله اجازه ورود بار به محوطه ترمینال بار را صادر می گردد که با ارایه برگه گمرک به واحد حراست بار، فرستنده می تواند بار خود را به سالن پذیرش منتقل نماید که در این قسمت ابتدا بسته ها توسط واحد پذیرش بار وزن می شوند. بعد از دریافت برگه توزین، ارزیاب گمرک، بار را از جهت قوانین گمرکی بازرسی می نماید. در صورت عدم ممنوعیت، بار به واحد بسته بندی منتقل می شود. لازم به ذکر است برخی از این ممنوعیت ها در فرم اظهارنامه گمرک قید شده است و بعضی از کالاها نیز برای صادرات نیاز به برخی از مجوزهای خاص دارند.

پس از بسته بندی، بار توسط واحد پذیرش، پذیرفته می شود و برگه ای در این خصوص صادر می شود که در آن اطلاعاتی از قبیل وزن بار، مقصد، ابعاد بسته ها و... درج شده است. پس از صدور این برگه، پته سبز گمرکی هم توسط واحد گمرک صادر می شود. فرستنده با در دست داشتن نسخه پذیرش و پته گمرکی به واحد فروش بار و یا آژانس های باری مراجعه می نماید. واحد فروش بار با توجه به اطلاعات درج شده در نسخه پذیرش و پته گمرکی طبق قوانین مربوطه بارنامه را صادر می نماید. در این مرحله فرستنده باید بارنامه صادر شده را بررسی و پس از حصول اطمینان از صحت اطلاعات مندرج، آن را امضا کند. صدور بارنامه بیانگر قراردادی مابین فرستنده و شرکت حمل کننده خواهد بود و مسئولیت هایی برای فرستنده و تعهدهایی برای شرکت حمل کننده در بر خواهد داشت. با صدور بارنامه، به تعداد بسته ها «تگ» بار چاپ و به فرستنده ارایه می شود و فرستنده با در دست داشتن رسید بارنامه خود و تگ ها به سالن پذیرش که بسته هایش در آنجا قرار دارد باز می گردد و با مراجعه به نماینده فروش بار، تگ را به روی بار الصاق می نماید. در بازبینی نهایی واحد حراست، بارها از نظر امنیتی چک و بسته ها X-ray می شوند تا در صورت عدم وجود اشیا ممنوعه، بار به داخل انبار منتقل و برای ارسال آماده گردد.

ارسال بار با کشتی

ارسال بار با کشتی

ارسال بار با کشتی در زمانی که حجم بالایی از کالا را می خواهید به خارج از کشور بفرستید گزینه بسیار مطلوبی برای شما می باشد. در جهانی که دیگر حد و مرزی برای تجارت و تبادل کالا وجود ندارد و ما با کمک اینترنت تجارت می کنیم باید وسیله نقلیه ای را برای ارسال کالایمان انتخاب نماییم که مقرون به صرفه باشد. در همین راستا ارسال بار با کشتی در بسیاری از مواقع ارزش خود را نشان می دهد.
قیمت ارسال بار با کشتی برای کالایی با وزن بالا نسبت به ارسال بار هوایی را مقایسه کنید. ارسال بار از راه دریا بسیار کمتر از ارسال بار هوایی است. مخصوصا اگر کار ارسال بار را به موسسه ای سپرده باشید که در کنار تامین ایمنی کالاهایتان خدمات خود را با قیمت مناسب هم ارائه می دهد.

دو محدودیت ارسال هوایی

  1. محدودیت فضای هواپیما در بعضی موارد حمل و ارسال محموله های بزرگ مانند یخچال و اجسام با ارتفاع بالای ۱۵۵ سانتیمتر
  2. ارسال حجم انبوهی از وسایل مانند محموله های تجاری و یا بار های بالای ۲۰۰۰ کیلوگرم

مراحل حمل و نقل دریایی جهت ارسال کالا به شرح زیر می باشد:

  • بازدید رایگان و مشاوره در مورد بسته بندی و تخمین سایز کانتینر
  • ​ انجام امور بسته بندی با کیفیت مناسب و تهیه لیست بسته بندی
  • بار گیری و حمل محموله به گمرک غرب تهران و یا سایر گمرکات جهت محمولات تجاری
  • انجام تشریفات گمرکی بازرسی توسط سگ موادیاب و پلمپ کانتینر در گمرک غرب تهران
  • حمل محموله به بندر عباس
  • انجام امور سمپاشی کانتینر
  • تحویل محموله به کشتیرانی
  • بیمه کالا
  • صدور بارنامه دریایی
  • بارگیری کانتینر به کشتی و پرداخت کرایه حمل دریایی و سایر هزینه های مربوطه
  • پیگیری بار

حمل بار از لحاظ مسیر

انواع باربری از نظر مسیر حمل

انواع باربری از نظر مسیر حمل دارای چند نوع مختلف است که عبارتند از:
حمل بار در داخل کشور، به این معنا که مبدا و مقصد حمل بار مربوطه هر دو در داخل کشور واقع هستند.
حمل بار به خارج از کشور که اکثراً شامل محموله های صادراتی به کشور های خارجی است.
حمل بار از خارج به داخل کشور که مشمول حال محموله های وارداتی است.
و…

بیشتر بدانید: حمل و نقل و توزیع کالا در سیستم انبارداری

علاوه بر این که محل مبدا و مقصد در مسیر حمل انواع باربری موجب تغییر شرایط نحوه ی انجام باربری می شود، شرایط جوی و آب و هوایی مسیر مربوطه نیز در نوع باربری بسیار موثر است. زیرا اگر شرایط آب و هوایی مسیر حمل بارانی باشد می بایست از وسیله هایی مسقف شده استفاده شود تا آب و رطوبت های ناشی از بارش موجب بروز خسارت برای محموله نشوند.

شرکت های حمل و نقل با توجه به این که در مورد حمل انواع محموله ها تخصص دارند قادرند در هر شرایطی اعم از انواع شرایط آب و هوایی، انواع تغییرات جویِ مسیر و موارد دیگری از این دست، بهترین اقدامات ممکن را در راستای حفظ سلامت بار انجام دهند.
شرکت های باربری در حال حاضر جزء شرکت هایی هستند که در سطح شهر ها به وفور پیدا می شوند. اما کیفیت خدمت رسانی آن ها بسیار مهم است. منظور از کیفیت در باربری ها مواردی ست چون:

  • استخدام رانندگانی با تجربه و ماهر
  • استخدام کارگرانی کاربلد و متعهد
  • تعیین نرخ هایی مقرون به صرفه و مناسب
  • اولویت قرار دادن اهدافی مثل دقت و سرعت
  • امکان دسترسی و سفارش آسان
  • تضمین سلامت بار (به گونه ای که در صورت بروز تلفات خسارات وارده را پرداخت کنند.)

منابع: مجله جاده، هواپیمایی ماهان، آریا بار ایران، انبارآنلاین

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید