نرم افزار انبارداری و انواع آن چیست؟

  • چهارشنبه 11/فروردین/1400
نرم افزار انبارداری و انواع آن چیست؟
نقش انبارها در سازمان ها، ادارات و کارخانجات بسیار مهم و کلیدی می باشد.

این اهمیت به دلیل آن است که بخش وسیعی از دارایی های یک سازمان در بخش انبار بوده و به نوعی انبار قلب تپنده و سرمایه شرکت می باشد. از این رو مدیریت انبارداری موضوع بسیار مهم و حائز اهمیتی می باشد.

مدیریت و اداره انبار دارای هزینه و زحمت فراوانی می باشد. به همین دلیل بیشتر مدیران به دنبال راهی برای کاهش هزینه ها و بالا بردن دقت و حساسیت کار خود می باشد. در این میان داشتن یک نرم افزار مالی و حسابداری خوب و ارزان که بتواند به درستی کارها را انجام دهد و در نهایت گزارشی دقیق به کارفرمایان ارائه دهد، از الزامات می باشد.

نرم افزار مدیریت انبارداری تحولی عظیم در سیستم مدیریت کارخانجات، سازمان ها و تولیدی ها ایجاد کرده و موجب افزایش سرعت کارها، تسهیل امور و تولید محصولات گردیده است.

نرم افزار انبارداری، یک برنامه تحت وب بوده که همین امر موجب در دسترس بودن همیشگی آن نرم افزار می باشد. از این رو در هر زمان و هر مکان، با گوشی موبایل، تبلت و کامپیوتر خود می توانید به راحتی به این سیستم وصل شوید.

مزایای استفاده از نرم افزار مدیریت انبارداری

  • کارایی آسان
  • امکان ارسال گزارش های روزانه، ماهانه و سالانه به مدیر مربوطه
  • امکان اتصال به دیگر نرم افزار ها مثل نرم افزار مدیریت تولید و نرم افزار مدیریت مالی و حسابداری
  • کاهش هزینه (تهیه مواد و کالا با هزینه کم)
  • افزایش سرعت و کارایی
  • کاهش استفاده از نیروی انسانی
  • رسید خروج کالا از انبار
  • ثبت اطلاعات کلی کالا مانند اندازه، رنگ و..
  • ثبت اطلاعات کالاهای مرجوعی
  • گزارشات تطبیقی با نرم افزار مدیریت مالی و حسابداری
  • سیستم هشداردهی در صورت کاهش موجودی انبار

سیستم انبارداری چیست؟

سیستم انبارداری به سیستمی گفته می شود که بتواند کلیه فرآیندهای اصلی انبار را ساماندهی کند. فرآیند های اصلی انبار شامل دو گروه تحویل کالا و نگهداری موجودی کالا می شود. این سیستم می تواند به صورت انبارداری دستی، انبارداری با اکسل و یا با استفاده از نرم افزار انبارداری مدیریت شود. اصول انبارداری در بخشهای مختلف اعم از دریافت، نگهداری و تحویل کالا باید در سیستم انبار رعایت شده باشد تا هزینه و زمان کمتری برای عملیات استفاده شود.

بیشتر بدانید: بهترین نرم افزار انبارداری برای کسب و کار من چیست؟

در واقع سیستم انبارداری به عملیات «تخلیه و بارگیری» و «نگهداری» کالاهای مورد نیاز بنگاه ها یا بخش های مختلف سازمان در انبارهایی با شرایط مناسب تا زمان استفاده گفته می شود.

شاید بدانید که اکسل محدودیت ها و مشکلاتی برای سیستم های بزرگتر دارد که این مسایل در نرم افزار های انبارداری رفع شده اند.

مراحل سیستم های انبارداری

  1. سیستم انبارداری قرار گرفتن کالا و اجناس درون انبار می باشد.
  2. کنترل زمان در انبار است. (این مرحله از زمان دریافت کالا تا مرحله ی تحویل کالا گفته می شود.)
  3. حسابرسی دقیق میزان ورودی و خروجی اجناس و کالاها می باشد.

انواع نرم افزار های انبارداری

انواع نرم افزار های انبارداری

نرم افزار انبارداری ویندوزی

این نوع از نرم افزارها به راحتی بر روی انواع کامپیوترها و لپ تاپ ها قابل نصب بوده و شما می توانید به راحتی از آن ها استفاده کنید. البته یکی از مشکلات نرم افزارهای انبارداری قابل نصب بر روی ویندوز، این است که کاربران تنها با لپ تاپ و یا کامپیوتری که نرم افزار بر روی آن نصب است، اجازه دسترسی به اطلاعات را دارند. آپدیت جدید نداشته و معمولا قدیمی و پیچیده هستند. قیمت بالای آن ها نیز از جمله مسایل آن می باشد.

نرم افزار انبارداری تحت وب

نوع دیگری از نرم افزارهای انبارداری وجود دارند که تحت وب بوده و شما می توانید از هر دستگاه و از هر مکانی (حتی راه دور) به کمک آن ها، ورودی و خروجی های انبار خود را چک کنید و اطلاعات مورد نیاز خود ر کسب کنید. نرم افزار تحت وب برای کسانی که به صورت مداوم نیاز به چک کردن ورودی ها و خروجی های خود دارند، بسیار مناسب می باشد. اما تنها مشکلی که در این نوع نرم افزارها به چشم می آید، نیاز به اینترنت داشتن آن ها می باشد. در این نوع نرم افزار در صورتی که اینترنت شما قطع گردد، هیچ گونه دسترسی به نرم افزار وجود نخواهد داشت.

بیشتر بدانید: یک سیستم انبارداری آنلاین چه مکانیزمی دارد؟

اپلیکیشن های موبایل انبارداری
این روزها اکثر کارها به وسیله گوشی های موبایل قابل انجام هستند. از این رو تمایل افراد نسبت به رفع نیازهای خود به واسطه تلفن همراه، افزایش یافته است. اپلیکیشن های انبارداری قابل نصب بر روی موبایل ها، این امکان را به کاربران می دهد که بدون وابستگی به زمان، مکان و دستگاه کارهای انبارداری خود را انجام دهند. کاربران در این اپلیکیشن ها هیچ گونه نیازی به لپ تاپ و یا کامپیوتر نخواهند داشت و به راحتی گرفتن موبایل در دست، کارهای خود را انجام و یا رهبری می کنند.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید