سیستم مدیریت انبار (WMS) چیست؟

  • دوشنبه 14/مرداد/1398
سیستم مدیریت انبار (WMS) چیست؟
انبار محل و فضایی است که یک یا چند نوع کالای بازرگانی، صنعتی، مواد اولیه و یا فرآورده های مختلف درآن نگهداری می شود که بر اساس یک سیستم صحیح، طبقه بندی و تنظیم

WMS که مخفف کلمه warehouse management system (سیستم مدیریت انبار) نوعی نرم افزار است که برای مدیریت عملیات در یک انبار از جمله مدیریت موجودی، فرایندهای جمع آوری و حسابرسی مورد استفاده قرار می گیرد.

از WMS می توان در اموری چون اضافه نمودن محصولات جدید، جمع آوری محصولات مورد نیاز، کنترل کیفیت موجودی، حمل و نقل، گزارش دهی، پیش بینی محصولات و مواد اولیه مورد نیاز، مدیریت کانال و … استفاده نمود.

هدف هر انبار کنترل ورود و خروج و موجودی کالاها به بهترین و موثرترین روش ممکن است.
بوسیله ی سیستم مدیریت انبار پروسه ی ورود و خروج و ارسال سفارشات با سرعت بیشتری امکان پذیر است. یک سیستم انبارداری درست و دقیق می تواند احتمال اشتباهاتی را که ممکن است هنگام حمل یک محصول رخ دهد را تا حد زیادی کاهش دهد.با یک سیستم مدیریت انبار، یک شرکت قادر خواهد بود موجودی خود را به موقع مدیریت کند. هر گام در این فرآیند، از زمان سفارش محصول یک مشتری تا دریافت این محصول، می تواند با سوابق موجودی هماهنگ شود، که به کسب و کار در حداکثرسازی بهره وری، کمک می کند.

سیستم مدیریت انبار

فواید سیستم مدیریت انبار

  • صرفه جویی در فضا به وسیله سیستم مدیریت انبار

زمانی که موجودی به درستی مدیریت شود بخش زیادی از فضای انبار حفظ می شود. به عبارت دیگر این سیستم به شما این امکان را می دهد که سفارش ها را به شکل دقیق انبار کرده و کنار هم بچینید و چفت کنید

  • افزایش رضایت مشتریان و بهبود خدمات

    افزایش رضایت مشتریان و ارتقای خدمات از طریق کاهش خطاها در فرایند انجام سفارش دیگر مزیت استفاده از سیستم های مدیریت انبار می باشد.
  • کاهش مصرف تجهیزات

    بالابر، کامیون، جک پالت و چرخ دستی تنها بخشی از تجهیزات مورد استفاده در انبارداری هستند. متاسفانه این تجهیزات به دلیل فرسودگی و استهلاک ناشی از ضربات جمع آوری، چینش مجدد و جابه جایی ناکارآمد طول عمر کوتاهی دارند
بیشتر بدانید: برنامه ریزی منابع مواد MRP چیست؟
  • افزایش کارایی و بهره وری کارکنان

    استفاده از این سیستم ها در انبارداری علاوه بر تجهیزات، فواید قابل توجهی برای کارکنان نیز به همراه دارد. به عنوان مثال کارگرانی که می دانند محصولات دقیقا در کدام قفسه قرار دارند دیگر زمان کمتری صرف راه رفتن می کنند و ریسک فعالیت بیش از حد را کاهش داده و باعث ایجاد یک بهره وری مستمر در انبار می شوند.
  • کاهش آسیب پذیری از لحاظ امنیتی

    امنیت دیگر پاداش استفاده از سیستم های مدیریت انبار است! متاسفانه همیشه هستند افرادی که سعی در دزدیدن یا آسیب عمدی به محصولات را دارند. یک سیستم WMS موثر سوابق موجودی را به شکل دقیق ثبت می نماید و از آنجایی که ورود به سیستم وابسته به لاگین توسط اشخاص خاص است کارمندان رده مدیریتی این اطمینان را دارند که کارگران از محصولات اضافه دله دزدی نخواهند کرد.

سیستم مدیریت انبار

انواع سیستم های مدیریت انبار

انواع مختلفی از سیستم های مدیریت انبار وجود دارند. آنها می توانند سیستم های مستقل یا ماژول های یک سیستم ERP یا مجموعه اجرایی زنجیره تامین باشند. بسته به اندازه و پیچیدگی سازمان، سیستم می تواند مانند یک سری از لیست های دست نوشته ای که در صورت لزوم به روز می شوند، ساده باشد،

چه کسانی از سیستم مدیریت انبار سودمند می شوند؟

صادقانه، تمام انبارها می توانند از اجرای WMS بهره مند شوند. و در داخل این انبارها، WMS به نفع افراد است.یک WMS مبتنی بر ابر (کلود) به این معنی است که IT، با سخت افزار یا نصب پیچیده ای، ارتباط ندارد.

بیشتر بدانید: برنامه ریزی منابع سازمان وERP چیست؟

تفاوت سیستم EPR و WMS

سیستم های ERP و WMS (برنامه ریزی منابع سازمانی و سیستم مدیریت انبار) ستون فقرات هر کسب و کار پخش، عمده فروشی، زنجیره تامین یا تجارت FMCG هستند. بدون این دو، اینگونه کسب و کارها قادر به فعالیت نخواهند بود.
نسخه های قبلی سیستم های ERP مشارکت محدودی برای WMS داشتند. این ممکن است به دلیل آن باشد که بسیاری از شرکت ها، یک نرم افزار WMS را جداگانه برای مدیریت فعالیت های انبار خود نصب کرده اند. اما امروز، راه حل های نرم افزاری مدرن ERP، یا یک سیستم مدیریت انبار داخلی دارند، و یا یکپارچگی با یک سیستم مدیریت انبار موجود را فراهم می کنند.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید