معرفی و بررسی نرم افزار های ERP

  • دوشنبه 12/اردیبهشت/1401
معرفی و بررسی نرم افزار های ERP
در این مقاله قصد داریم نرم افزار های ERP و یا همان برنامه ریزی منابع سازمانی را بررسی کنیم و بهترین آن ها را نام ببریم.

ERP چیست؟

ERP همان (Enterprise resource planning) سیستم برنامه ریزی منابع سازمان است. که این منابع می تواند شامل نیروی انسانی، مواد اولیه، سرمایه، دارایی و هر آن چه سازمان در اختیار دارد، باشد. به طور کلی این سیستم برای مدیریت فعالیت روزمره تجارت استفاده می شود.

نرم افزار ERP شامل مؤلفه های اصلی یک نرم افزار است که اغلب با نام ماژول شناخته می شوند. در حوزه های اساسی کسب و کار، از جمله امور مالی و حسابداری، منابع انسانی، مدیریت تولید و مواد، مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) و مدیریت زنجیره تأمین تمرکز دارد. سازمان ها بر اساس بیشترین میزان اهمیت در حوزه کسب و کار خود، هرکدام از ماژول های اصلی را انتخاب کرده و استقرار نرم افزار انجام می شود.

آنچه در درجه اول نرم افزار یکپارچه ERP را از دیگر نرم افزار های مستقل متمایز می کند، یک پایگاه داده مشترک است که از طریق آن ماژول های مختلف به اطلاعات دسترسی پیدا می کنند که برخی از آن ها با دیگر ماژول های درگیر در یک فرایند کسب و کار به اشتراک گذاشته شده اند. این بدان معنی است، شرکت هایی که از نرم افزار ERP استفاده می کنند به دلیل عدم نیاز به ورود دوباره یا چند باره اطلاعات، تا حد زیادی در زمان خود صرفه جویی می کنند، زیرا سیستم با اشتراک گذاری داده ها، باعث ایجاد دقت و همکاری بیشتر بین بخش های سازمان می شود.

تفاوت بین CRM و ERP چیست؟

نرم افزار ERP

در نگاه اول، مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) و برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) از بسیاری جهات کاملا مشابه به نظر می آیند. هر دو برای افزایش سود آوری کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند کاملاً با یک دیگر ادغام شوند. با این حال، هنگامی که هر کدام به طور جداگانه بررسی شوند، راحت تر می توان دریافت که CRM و ERP چگونه در بهبود بهره وری و افزایش فروش نقش دارند.

نکته ی قابل توجه این است که CRM و ERP از روش های مختلفی برای افزایش سودآوری استفاده می کنند. با ایجاد فرآیند های تجاری بهتر، ERP میزان سرمایه ی صرف شده برای فرآیند ها را کاهش داده و CRM، فروش و سود بیشتر را افزایش می دهد.

نرم افزار CRM چه کاری انجام می دهد؟

نرم افزار CRM به استراتژی ها، ابزار ها و فناوری هایی گفته می شود که توسط شرکت ها برای توسعه ی کسب و کار، پیدا کردن و حفظ مشتری استفاده می شود. نرم افزار CRM در هر مرحله از تعامل با مشتریان به منظور افزایش سود یکنواخت و کارآمد استفاده می شود. این نرم افزار، داده های مشتری را از چندین قسمت جمع آوری می کند و تمام داده ها در یک پایگاه داده ی یکپارچه ذخیره می شوند. بنابراین، کاربران می توانند به راحتی از طریق یک منبع به داده های بسیار مهم دسترسی پیدا کرده و آن ها را مدیریت کنند.

مهم ترین مزیت های استفاده از EPR چیست؟

1) استفاده از سیستم ERP هزینه ها را کاهش می دهد.

نرم افزار ERP از چند طریق باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود. این سیستم ها می توانند با اتوماتیک سازی و ساده کردن برخی فرآیند های پیچیده ی کسب و کار، از زمان زیادی که صرف انجام کار های ابتدایی می شود، صرفه جویی کنند.

سیستم های ERP همچنین کمک می کنند تا فرآیند های اضافه ای که ارزش افزوده ایجاد نمی کنند، حذف شوند؛ عملکرد بخش های مختلف کسب و کار یکپارچه شود و آگاهی پرسنل و توانمندی آن ها برای انطباق بهتر با شرایط افزایش یابد. این ابزار های برنامه ریزی، با پشتیبانی از فرآیند های استاندارد و تکرار پذیر، می توانند باعث بهبود کیفیت و کاهش اتلاف زمان شوند.

با جایگزین کردن چندین نرم افزار با یک نرم افزار واحد، تعداد ارتباطاتی که باید با شرکت های سرویس دهنده داشت، کاهش می یابد و این امر در نهایت باعث کاهش هزینه های خرید لایسنس، یکپارچه سازی های مورد نیاز، مدیریت برنامه های کاربردی و کاهش نیاز به آموزش پرنسل برای کار با روش ها و نرم افزار های مختلف می شود.

با انتخاب یک سیستم ابری سرویس دهنده وظیفه تجهیز و مدیریت زیرساخت ها، بهینه سازی و به روزرسانی سیستم را برعهده دارد، این امر کمک می کند مسئولیت های پرسنل بخش IT شرکت کاهش یابد.

نرم افزار ERP

2) باعث ایجاد فرصت های افزایش درآمد می شود.

سیستم های ERP با فراهم کردن زمینه ای برای اطمینان از موجودی کافی برای پاسخ به تقاضای مشتریان و بهبود تجربه آن ها، احتمال تعامل مجدد هر مشتری با کسب و کار را افزایش داده و باعث رشد فروش می شوند. به کمک ERP، تیم های مختلف می توانند با سرعت بیشتری پاسخگوی درخواست های مشتریان باشند.

دقت پردازش سفارش ها و زمان تحویل آن به مشتری بهبود یافته و با ایجاد گزینه هایی برای اتوماتیک شدن هر چه بیشتر کار ها، مشتریان را قادر می سازد تا هر زمانی که آمادگی لازم را داشتند، خرید کنند.

سیستم ERP با داشتن پایگاه داده ای مرکزی برای ذخیره تمامی داده های مالی شرکت، مدیران را در شناسایی سود آور ترین محصولات و خدمات کسب و کار، بهبود جریان نقدینگی و پیش بینی تقاضای مشتریان یاری می کنند.

3) نرم افزار ERP به افزایش اثربخشی کسب و کار کمک می کند

از مزایای سیستم ERP، بهبود اثربخشی کسب وکار از طریق تسهیل و تسریع همکاری بخش های مختلف، مشخص کردن بهترین روش های انجام هر کار، ایجاد اتوماسیون بر مبنای آن و فراهم کردن داده های در لحظه از عملکرد شرکت به جای جمع آوری دستی داده ها از تیم های مختلف است.

این سیستم ها به مدیران کمک می کنند تا داغ ترین فرصت ها را شناسایی کنند و از آن ها در تعیین استراتژی ها و اتخاذ تصمیم ها استفاده کنند. به کمک ERP، تیم ها می توانند به جای جمع آوری دستی داده ها از منابع مختلفی که قدمت و دقت متفاوتی دارند، داده های مشابه را با یکدیگر به اشتراک گذارند.

هر سیستم ERP به محض پیاده سازی باید بتواند به بستری برای رشد و تحول کسب و کار تبدیل شود و پیشنهاد های جدیدی برای ورود سریع و آسان به بازار های جدید ارائه کند.

معرفی بهترین نرم افزار های ERP در سطح جهانی

1) SAP

نرم افزار ERP

جزء اولین نرم افزار های ERP برتر جهان بوده است شرکت sap AG در سال 1350 شمسی (1972میلادی ) در کشور المان به دست 5 جوان تاسیس شد که همگی در شرکت IBM کار می کردند. این شرکت در سال 1363 به علت پا گذاشتن اینترنت در عرصه ی تجارت با راه اندازی سایت به نام sap.com پیشرفت چشم گیری داشت در سال 1389 این شرکت توانست درآمد 12.5 ملیارد یورو داشته باشد. درحال حاضر 53500 نفر به صورت مستفیم برای این شرکت کار می کنندو این شرکت حدود صد هزار مشتری و 12 میلیون کاربر در 120 کشور مختلف دارد.

2) Oracle

شرکت اوراکل جز بزرگترین شرکت های آمریکا و جهان است که در سال 1355 شمسی تاسیس شده است. این شرکت یکی از رقبای اصلی شرکت sap می باشد که همواره دعاوی حقوقی با یک دیگر دارند و می توان آن را دومین مورد از نرم افزار های ERP برتر جهان نام گذاری کرد. Oracle erp یک نرم افزار مبتنی بر ابر است که برای اتوماسیون و پردازش های دفاتر اداری و فعالیت های روزمره استفاده می شود این یک مجموعه نرم افزار مدیریت کسب کار که شامل مدیریت مالی، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت پروژه و حسابداری و خرید است.

3) Sage

نرم افزار ERP

sage یک نرم افزار انگلیسی که هدف اصلی آن در دنیای نرم افزار های ERP کسب کار های کوچک و متوسط است که توسط دیوید گلدمن و گراهام وایلی در سال 1361 در شهرنیوکاسل تاسیس شد در حال حاضر با 24 شعبه در جهان توانسته است 6 ملیون مشتری در 160 کشور جهان جذب کند و 13400 نفر به صورت مستقیم برای این شرکت کار می کنند و در بورس اوراق بهادار لندن جرء 100 شرکت برتر سهامی و تعیین کننده ی شاخص FTSE100 INDEX است.در سال 1380 مطبوعات اقتصادی انگلیس سهام این شرکت را بهترین جزء بهترین ها در بازار بورس معرفی کردند.

4) Odoo

شاید در گذشته نام open ERP به گوش شما خورده باشد که همان odoo امروز است که رتبه چهارم را در نرم افزار های ERP برتر جهان به خود اختصاص داده است. فابین پیکارز در سال 1384 شمسی در کشور بلژیک این شرکت را تاسیس کرد که یک نرم افزار کاملا متن باز است ابتدا به نام Tiny ERP نامگذاری شد که با رشد چشمگیر و سریع خود در سال 1387 به Open ERP تعییر نام داد در سال 1392 جایزه ی Deloitte را دریافت کرد که به عنوان سریع ترین شرکت با رشد 1500% در مدت 5 سال مورد تقدیر قرار گرفت. در سال 1393 open ERP به نام on-demand-open-object (odoo) تغییر نام داد.

5) Microsoft dynamic 365

Microsoft یک شرکت مطرح و شناخته شده است و اکثر دوستان از تاریخچه آن را می دانید که توانسته جایگاه پنجم را در میان نرم افزار های ERP برتر جهان را از آن خود کند. نرم افزار ماکروسافت داینامیک ترکیبی از crm و ERP است که بسیار هوشمند و یک پارچه عمل می کند.

ماکروسافت داینامیک بر پایه ی فضای ابری است اما برای مشتریانی که علاقمند هستند که از فضای لوکال استفاده کنند نسخه های دیگری نیز وجود دارد.


درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید