اتوماسیون انبارداری چیست و چه مزایایی دارد؟

  • شنبه 30/اسفند/1399
اتوماسیون انبارداری چیست و چه مزایایی دارد؟
هزینه و کیفیت کار در هر مجموعه، یکی از دغدغه های اصلی کارفرمایان و کارمندان می باشد.

با توجه به تغییر زندگی و رفتن به سمت تکنولوژی، استفاده از سیستم ها و نرم افزارها، کمک بسیاری به افراد می کند. در این مقاله به معرفی یکی از کارآمدترین نرم افزارها و اتوماسیون ها یعنی انبارداری خواهیم پرداخت.

اتوماسیون انبارداری چیست؟

یکی از مهمترین نرم افزارها برای مدیریت تبادلات کالایی در شرکت های تولیدی و بازرگانی، نرم افزارهای مدیریت انبارداری یا اتوماسیون انبارداری می باشد. در اتوماسیون انبارداری آمار موجودی انبار و آمار ورودی و خروجی کالا به انبار بصورت لحظه ای و بطور خودکار، اندازه گیری می شود.این سیستم با طراحی زیبا و کاربر پسند برای نگهداری موجودی فیزیکی و ریالی اجناس انبار طراحی شده است. اتوماسیون انبارداری توانایی نگهداری و محاسبه بهای تمام شده کالاها و خدمات را دارا می باشد.

اتوماسیون انبارداری چیست؟

امکانات و مزایای اتوماسیون انبارداری

  • تعریف انبار و کالا در سطوح و لایه های نامحدود
  • انواع گزارش گیری با استفاده از گزارش سازهای مختلف
  • تولید و ساختار محصول
  • ثبت سند خودکار سیستمی در حسابداری
  • محاسبه قیمت تمام شده
  • ثبت رسید، حواله و انتقال انبار به انبار
  • استفاده از واحد فرعی در رسید، حواله و انتقال انبار به انبار
  • ثبت رسید، حواله و انتقال انبار به انبار براساس تاریخ تولید و انقضای کالای مورد نظر
  • بازسازی کاردکس بصورت اتومات و لحظه ای
  • تعریف انبار پیش فرض برای ثبت فاکتور در فروش فروشگاهی
  • عملیات انبار را می توان براساس ویژگی های مختلف کالا ثبت نمود و از آن ها گزارش گرفت
  • تعریف خدمت و گروه خدمت و زیر لایه های خدمت با احتساب بهای تمام شده
  • تعریف مشخصات و ویژگی به ازای هر کالا یا خدمت با درنظرگرفتن بارکد مختص به آن
  • چاپ بارکد به صورت کاملا سفارشی سازی شده
  • قیمت گذاری کالا براساس میانگین موزون، LIFO و FIFO و شناسایی ویژه
  • مدیریت عملیات انبارگردانی
  • انجام عملیات انبار به صورت تفکیک ریالی یا تعدادی و همزمان
  • مدیریت فرآیند درخواست کالا از انبار از واحدهای مختلف سازمانی

بخش های مختلف اتوماسیون انبارداری

معمولا اتوماسیون های انبارداری دارای سه بخش اصلی می باشند.

تجهیزات مربوط به درج بارکد روی کالا
با استفاده از این نرم افزارهای انبارداری، بر روی هر یک از کالاهای ورودی انبار، یک کد منحصر بفرد که به آن بارکد می گویند، چسبیده می شود. این کد و یا در واقع این بارکد، شماره شناسایی کالا می باشد.

بیشتر بدانید: چرا انبارداری سنتی را باید کنار گذاشت؟
تجهیزات مربوط به خواندن بارکد
در هر سیستم وجود یک دستگاه بارکدخوان ضروری و لازم می باشد. از دستگاه بارکدخوان برای خواندن بارکد یا همان شناسه درج شده روی کالا استفاده می شود. این دستگاه اطلاعات را می خواند و آن ها را برای نرم افزار مربوطه ارسال می کند تا در آنجا اطلاعات مورد پردازش قرار گیرند. البته امروزه با کمک نرم افزارها در این زمینه و گوشی های هوشمند جدید می توان بارکد را خواند. یعنی بجای بارکد خوان سیمی با بارکدخوان های وایرلس از گوشی موبایل خود استفاده کنید. این در صورتی است که نرم افزار مورد استفاده شما نیز انبار آنلاین باشد.
نرم افزار رابط بین اجزاء سخت افزار
پس از آنکه کالاها، شماره دار (بارکددار) شدند و شماره های آن ها از طریق بارکد خوان، به نرم افزار فرستاده می شود. در نرم افزار انبارداری این اطلاعات پردازش می شوند و میزان ورودی و خروجی کالاها به دقت مورد بررسی قرار می گیرد. به این ترتیب مدیریت کالاهای موجود در انبار، انجام می شود.

ویژگی های اتوماسیون انبارداری خوب

ویژگی های اتوماسیون انبارداری خوب

این روزها نرم افزارهای انبارداری، کمک شایانی به سرعت و دقت انجام کارها نموده اند. در ادامه به معرفی چند ویژگی این نرم افزارها خواهیم پرداخت.

سهولت استفاده
یکی از مهم ترین ویژگی های یک نرم افزار انبارداری خوب، سهولت استفاده از آن می باشد. زمانی که اپراتور بتواند به راحتی از نرم افزاری استفاده کند، میزان رضایت و عملکرد کارها به شدت افزایش می یابد. می دانیم که نرم افزارها جهت سهولت کارها و کاهش میزان اتلاف وقت طراحی و تولید می شوند. از این رو سهولت استفاده، یکی از ویژگی های یک نرم افزار خوب می باشد.

گرافیک خوب
نرم افزارها بایستی به گونه ای طراحی گردند که کاربران پس از استفاده طولانی مدت از آن، دچار خستگی نشوند. کاربری آسان و توجه به اندازه ها و مسیر کاربری یک انباردار از اصول صحیح UI UX پیروی کند. از این رو طراحی گرافیکی نرم افزارها بسیار حائز اهمیت می باشد.

هماهنگی با سایر نرم افزارها و سخت افزارها
نرم افزارهای انبارداری بایستی به گونه ای برنامه نویسی و طراحی شوند که بتوانند با سایر سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری موجود در سیستم، هماهنگی و تبادل اطلاعات داشته باشند.
برای مثال: نرم افزارهای انبارداری باید بتواند با دستگاه های بارکدخوان هماهنگ شود و اطلاعات ورودی را از دستگاه بارکد خوان بگیرد.
همچنین این نرم افزارهای بایستی بگونه ای طراحی شوند که از لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری مشکلی در نصب آن وجود نداشته باشد. یعنی این نرم افزارها بر روی تمامی سیستم عامل ها اجرا شوند و از محدویتی برای نصب آن ها در سخت افزارها وجود نداشته باشد. که البته این مورد در نرم افزار های آنلاین برطرف شده است چرا که نیازی به سیستم کامپیوتر و یا سیستم عامل خاصی ندارد. تنها با استفاده از مرورگر می توانید به انبار خود متصل و با آن کار کنید. در این حالت گوشی، تبلت، لپتاپ یا کامپیوتر فرقی نخواهد داشت.
همین ویژگی شما را از هزینه های بالای خرید کامپیوتر و لپتاپ بی نیاز می کند.

درج دقیق و سریع اطلاعات
از آنجایی که میزان ورودی و خروجی اجناس در داخل انبارها بسیار زیاد می باشد، نرم افزارهای انبارداری بسیار کمک کننده می باشند. یکی از ویژگی های نرم افزار انبارداری خوب، درج صحیح و سریع اطلاعات می باشد. با این کار به طور قابل توجهی زمان پردازش و ثبت اطلاعات کاهش پیدا می کند.

حرف آخر

انبارآنلاین نرم افزار انبارداری تحت وب است. سادگی و کارایی آسان آن شما را از ساعات ها آموزش بی نیاز می کند. همچنین انبارداری آنلاین می تواند بخش زیادی از هزینه های انبار شما را کاهش دهد. می گویید چرا؟ اگر بخواهیم بطور مختصر بیان کنیم:

1- شما نیازی به خرید سخت افزار هایی مانند لپ تاپ یا سیستم ندارید. هزینه ای حدودا 15 میلیونی (البته به دلار امروز)!

2- نیاز ندارید هزینه هنگفتی برای نرم افزار های ویندوزی یا به اصطلاح دائمی دهید. چرا که با خرید اشتراک آنلاین با مبلغی بسیار پایین تر از آن می توانید سیستم نرم افزاری انبارداری داشته باشید. این در حالیست که نرم افزار های آنلاین به روزتر و همچنین قابلیت سفارشی سازی دارند. با قیمت های فعلی یک نرم افزار ویندوزی دایمی را با قیمت حدودا 50 یا 40 میلیون و هزینه های کاربر ها جداگانه می دهید. این در حالیست که نرم افزار انبار آنلاین بدون محدودیت تعداد کاربر بوده و برای خرید سالیانه آن مبلغی بسیار بسیار کمتر می پردازید. برای مشاهده لیست قیمت اینجا کلیک کنید.

3- از هزینه های سرور و نگهداری اطلاعات هم خبری نیست. هزینه خرید، نگهداری و متخصص شبکه و it بسیار بالا است.

4- هزینه آموزش برای کاربران خود، از دغدغه های مدیران است. در انبار انلاین ویدئو های آموزشی وجود دارد و نیازی به هزینه مجدد برای آموزش ندارید و می توانید بارها از آن استفاده کنید. این در حالیست که بعد از راه اندازی انبار خود آموزش زیادی نیاز ندارید چرا که همه چیز به آسانی قابل درک است.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید