فوت و فن انبارداری که شاید ندانید

  • شنبه 01/آذر/1399
فوت و فن انبارداری که شاید ندانید

اما این تصور تنها یک نمای جزئی از انبارداری و موارد مربوط به آن است. انبارداری مانند هر حرفه دیگری دارای اصول و فوت و فن هایی می باشد که با دانستن آن ها می توانید در شغل انبارداری موفقیت بیشتری داشته باشید. در این مطلب به شما نکات مهمی را می گوییم که همگی جزو رموز و به قولی فوت کوزه گری در شغل انبارداری هستند. بنابراین تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

دوره انبارداری حرفه ای را بگذرانید و درآمد بالا کسب کنید

​تمام مهارت هایی که در بالا به آن ها اشاره کردیم در دوره انبارداری به شکل اصولی به دانش پذیران علاقه مند به این شاخه، آموزش داده می شوند. اما ممکن است دیده باشید که خیلی از اطرافیان و یا آشنایانتان به کلاس های انبارداری رفته اند، ولی هنوز در آن می لنگند و مهارت ها را به خوبی نمی دانند. مسلما زمانی که شما مبلغی را برای گذراندن یک دوره پرداخت می کنید، دوست دارید که بهترین و بیشترین نتیجه را از آن دریافت کنید و نمی خواهید که آن را از بابت سرگرمی یا گذران وقت بروید. می خواهید روزی به کارتان بیاید و با کسب مهارت هایی به فرصت های شغلی مناسب و در نهایت درآمد چشمگیر برسید.

با فوت و فن انبارداری آشنا شوید

  • نزدیک بودن مکان انبار به واحدهای مصرف کننده و دریافت کننده اهمیت ویژه ای دارد. هم برای تامین اجناس راحت خواهید بود و هم تازه بودن و دست اول بودن کالا ها را تجربه خواهید کرد.
  • اگر چندین انبار دارید، تا جایی که ممکن است تعداد آن ها را کم کنید. چرا که هزینه های ثبت و نگهداری شما کمتر می شوند. اگر به هر دلیلی مجبور به داشتن چند انبار هستید، در یک واحد مرکزی کنترل همه انبارها را انجام دهید.
  • برای قیمت گذاری و انجام حساب و کتاب ها در مورد کالاهای انبار سیستم های مبهم و پیچیده را بکار نگیرید. چرا که آن ها باعث سردرگمی شده و امکان اشتباه را افزایش می دهند.
  • سعی کنید که برای کالاها و اجناس موجود در انبار یک سیستم کدگذاری مناسب داشته باشید که با دیدن آن متوجه نوع، محل نگهداری، اولویت فروش و طبقه بندی آن بشوید.
  • به بحث بهینه سازی فضای انبار توجه کنید و سعی کنید چینش و جای گذاری کالاها و تجهیزات انبار را به شیوه ای مرتب و کاربردی انجام دهید. هر چه بهینه تر از فضای انبار استفاده کنید، هزینه اجاره فضای بیشتر، برق، آب، گاز، نگهداری و... کمتری خواهید داشت.
  • عرضه و تقاضا از انبار را در نظر بگیرید و با برنامه ریزی بر روی این اصل موجودی کالا را تامین کنید. اگر تقاضا برای کالایی پایین باشد و شما به میزان زیادی از آن در انبار داشته باشید، ممکن است متضرر شوید و هزینه ای که بابت خرید این همه کالا کرده اید را می توانستید در راه بهتری صرف کنید. همچنین در صورتی که تقاضا بالا باشد و جنس کافی نباشد، باز هم ضرر خواهید کرد چون چیزی برای ارائه ندارید.
  • استفاده از نرم افزار و سخت افزار های مناسب برای راحت تر و دقیق تر شدن فرایند انبار داری
بیشتر بدانید: انبارداری و اصول آن - قسمت اول

چگونه یک مدیر انبار لایق شویم؟

معمولا مدیران در هر زمینه مدیریتی باید تصمیمات مهم و اثربخش برای مجموعه تحت مدیریت خود بگیرند. نا آگاهی و نداشتن علم کافی در مدیریت، گاهی ممکن است یک مجموعه با تمام اجزایش را به گرداب نابودی بکشاند. مدیر انبار نیز باید با سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های مناسب، انبار، پرسنل و کالاهای انبار را مدیریت کند. به عبارت بهتر، وظیفه تنظیم و سازماندهی همه اجزای موثر در انبار با مدیر انبار است.

به طور کلی افرادی که از روحیه امانت داری و نظم برخوردارند، می توانند در حوزه انبارداری موفق باشند. چرا که یک انباردار باید با آرایش و نظم مطلوبی کالاها را در قفسه ها و یا جایگاه های مناسب شان بچیند و از آن ها به خوبی نگهداری و حفاظت نماید. انباردار به نوعی مسئول دارایی های یک شرکت یا سازمان است. باید حساب و آمار دقیقی از موجودی ها، سفارشات، خرید و فروش ها، بدهی ها، بودجه ها و موارد موثر در انبار را داشته باشد.

باید مهارت های کافی در برخورد با شرایط اضطراری و فورس ماژور را داشته باشد و به صورت متعهد و وفادار به کار در انبار مشغول شود. انباردار باید امین شرکت و رازدار اسرار آن باشد و با خوبی از پس مسئولیت هایی که بر عهده اش می گذارند بر بیاید. افرادی که مدرک انبارداری دارند، به خصوص اگر مدرک آن ها از درجه اعتبار بالایی برخوردار باشد، با مراجعه به شرکت ها، سازمان ها، تولیدی ها و... شانس بالایی برای استخدام و قرار گرفتن در یک فرصت شغلی مناسب با درآمد قابل قبول خواهند داشت.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید