به چه نرم افزارهایی نرم افزار تحت وب یا آنلاین می گویند

  • يكشنبه 22/اردیبهشت/1398
به چه نرم افزارهایی نرم افزار تحت وب یا آنلاین می گویند
نرم افزار تحت وب یعنی یک نوع نرم افزار و یا سیستم کامپیوتری که برای اهداف از پیش تعریف شده بصورت آنلاین فعالیت می‌کند.

وقتی که شرکت هایی که کارشان تهیه و تولید نرم افزار است، سفارشی دریافت می کنند و یا خودشان یک پروژه تعریف می کنند در هنگام جلسات فنی و آنالیزی که برگزار می کند تصمیم می گیرند که آن نرم افزار را بر چه مبنا و اساسی پیاده سازی کنند.
اگر نخواهیم خیلی فنی صحبت کنیم شرکت های برنامه نویسی بنا به تحقیقات و خروجی انتهایی و کارهایی که یک نرم افزار قرار است انجام دهد تصمیم می گیرند که بستر و زبان برنامه نویسی چه باشد. اصولاً شرکت ها باید به نوع پروژه نگاه کنند ولی در برخی مواقع شرکت ها به داشته های خودشان نگاه می کند و آن پروژه را با عملی که بلد هستند و در آن مهارت دارند تعریف می کنند که این یک روش اشتباه و غیرکارشناسی است چون در تولید نرم افزار و برنامه نویسی چندین راه و روش برای رسیدن به مقصد وجود دارد و ما باید به بهترین راه را انتخاب کنیم.

نرم افزارهای تحت وب

وقتی تصمیم گرفته شود که نرم افزار بر چه اساس ساخته شود و شروع به کار می شود آن نرم افزار متولد می شود.
طبق آن بررسی های انجام شده بستر اجرای نرم افزار مشخص می شود مثلا نرم افزاری برای کامپیوتر و pc طرح ریزی می شود که به نرم افزار تحت ویندوز معروف است و یا نرم افزاری که برای گوشی های هوشمند طراحی می شود که به اپلیکیشن ها معروف است. نرم افزاری که بر روی یک کامپیوتر برنامه ریزی می شود ولی آن کامپیوتر به اینترنت متصل است و با قدرت و پردازش آن کامپیوتر با کامپیوتر خانگی فرق دارد که سرورها نام دارند. نرم افزارهای تحت وب در سرور هستند که در اغلب مواقع دروازه ورود شما به این نوع نرم افزارها از طریق مرورگر هاست و شما می توانید توسط هر دستگاهی که مرورگر یا بروزر داشته باشد و به اینترنت متصل باشد از این نوع نرم افزار ها استفاده کنید.

بیشتر بدانید:بررسی میزبانی وب (هاست) و سرور نرم افزارهای تحت وب
همه مدل نرم افزارهای تحت ویندوزی و یا اپلیکیشن های موبایل نیاز به سخت افزار دارند یعنی شما با نصب نرم افزار بر روی ویندوز خود منابع سی پی یو و رم سیستم خود را درگیر این نرم افزار می کنید و یا با نصب یک اپلیکیشن بر روی تلفن همراه خود مقدار زیادی از رم و سرعت گوشی خود را کاهش می دهید و تصور این را بکنید که ۵۰ تا نرم افزار سنگین روی کامپیوتر و یا گوشی خود داشته باشید حتما سیستم شما کند تر از قبل می شود حال اگر ۱۰ نرم افزار نصب کنید چطور؟
شما باید همیشه در حال ارتقا سیستم کامپیوتری و گوشی خود باشید هر روز هارد و رم بخرید و به آن اضافه کنید و این کار تمامی ندارد چون شما همیشه در حال افزایش داده ها و کارهای خود هستید.
اگر حجم اطلاعات شما زیاد نباشد و رشد هم نکند این مدل نرم افزارها (تحت ویندوزی یا اپلیکیشن ها) گزینه مناسبی برای شما است.

نرم افزارهای تحت وب

شاید برای شما هم مفید باشد:
انبار آنلاین چه کمکی در روند انبارداری شما می کند

مثلاً شما برای مدیریت آپارتمان ۴ واحدی خود یک نرم افزار ویندوزی و اپلیکیشن موبایل تهیه می کنید خوب در اینمثال تعداد واحد آپارتمان ثابت است و سرعت رشد آن صفر است شاید بتوانید تا ۱۰ سال تمام مخارج را در آن وارد و نگهداری کنید.

ولی در مثال دیگر که برای شرکت خود ما پیش آمده این بود که موسسه با همین نرم افزار ویندوزی شروع به فعالیت در ۱۰ سال قبل کرده بود و امروزه با حجم انبوهی از اطلاعات با ۱۰ هزار کاربر و ۱۷ اپراتور روبرو شده بود و یک کامپیوتر و سیستم قادر به واکشی اطلاعات نبود.
پس مشاهده می کنید استراتژی کاربری نرم افزار، تعیین کننده ویندوزی، تحت وب و یا حتی اپلیکیشن بودن آن است.
اگرچه می توان با تهیه و راه اندازی سرور در این شرکت به قدرت نرم افزار ویندوزی اضافه کرد و آن را روی یک کامپیوتر قدرتمند قرار داد ولی در این اوضاع و شرایط اقتصادی و اینکه تمام سرورها از خارج تهیه می شود هزینه راه اندازی و استقرار سرور به شدت بالا ضمن آن که حتماً متخصصان امنیت و شبکه نیاز پیدا خواهید کرد. درست مثل اینکه شما یک گلدان دارید خودتان از آن مراقبت می کنید ولی اگر یک گلخانه بزرگ داشت آیا خودتان می توانید آن را اداره کنید؟ این مثال مانند داشتن کامپیوترهای خانگی و نگهداری سرور است.
همانطور که گفتیم از طریق اینترنت و با یک مرورگر می توان به نرم افزارهای تحت وب دسترسی پیدا کرد و دیگر زحمت ارتقای سیستم نگهداری از آن را نداریم فقط باید به اینترنت وصل شوید.
امروزه ما از نرم افزارهای تحت وب مختلفی استفاده می کنیم مثلا سایت های بانک ها سرویس های ایمیل: یاهو، گوگل و غیره. خود سایت ها هم یک مدل از نرم افزارهای تحت وب هستند.
در مورد نرم افزارهای انبارداری هم روال بدین صورت است در زمان های قدیم از نرم افزارهای ویندوزی استفاده می شد و چون اینترنتی به صورت امروزی در دسترس نبوده است و حجم اطلاعات زیادی در آن کسب و کارها وجود نداشته و آنالیزهای در این رابطه ارائه نمی شده است.
ولی امروزه مدیرانی که بر سر کار آمده اند به چیزی غیر از آنلاین بودن فکر نمی کنند چون در کمتر از یک دقیقه می توانند در هر کجا باشند و مثلا آمار فروش موجودی انبار و نظارت پرسنل را داشته باشند.
این خیلی دشوار بنظر می رسد که از شما بخواهیم از نرم افزار و سیستمی که چندین سال با آن کار کرده جدا شوید. ولی دنیای امروز دنیای تغییر است تا چند سال آینده اثری از نرم افزارهای تحت ویندوز وجود ندارد و همه اطلاعات بر بستر ابر قرار خواهند و کسانی که در این راه پیش قدم باشند موفق تر خواهند بود.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید