شغل انبارداری مناسب چه افرادی با چه روحیاتی است؟

  • چهارشنبه 26/مرداد/1401
شغل انبارداری مناسب چه افرادی با چه روحیاتی است؟

با توجه به فشار کاری بالا و اهمیت جزئیات در شغل انبارداری، این شغل نمی تواند برای تمامی افراد مناسب باشد. موفقیت در هر شغلی نیازمند داشتن روحیات خاصی است که مانع از فرسودگی شغلی شما می شود. در این مطلب به بررسی ویژگی های فردی، روحیات لازم برای ورود به شغل انبارداری و شرایط استخدام انباردار در کرج و سایر شهرها می پردازیم.

یک انباردار چه وظایفی بر عهده دارد؟

برای اینکه بتوانیم درک درستی از روحیات لازم برای فعالیت در شغل انبارداری داشته باشیم، ابتدا لازم است بدانیم یک انباردار دقیقا چه وظایف و مسئولیت هایی برعهده دارد. مهم ترین مسئولیت های یک انباردار شامل موارد زیر می شود:

  • حفظ امنیت انبار و محیط اطراف در مقابل سرقت
  • بررسی موجودی های انبار و داشتن آمار دقیق جنس یا کالای موجود در بخش تحت اختیار
  • مدیریت ورود و خروج و ثبت کالاهایی که باید در انبار ذخیره شوند
  • طبقه بندی صحیح و ذخیره سازی کالاها در موقعیت های مناسب و ایمن
  • آماده سازی بارها برای ارسال و کمک به بارگیری کامیون ها و دیگر خروجی های انبار
  • انجام امور انبارداری مطابق با برنامه ریزی زمانی انجام شده
  • برنامه ریزی و تعیین وظایف و زمانبندی ها برای افراد تحت سرپرستی
  • تعامل با مدیران در زنجیره ی تحویل برای تعیین زمان تحویل و ارسال کالا

برای بررسی دقیق تر وظایف و شرایط استخدامی مورد نیاز در استخدام سرپرست و مسئول انبار می توانید استخدام سرپرست انباردار در کرج را ببینید.
با توجه به وظایف شغلی مطرح شده، یک انباردار باید توانایی مدیریت چندین پروژه ی مستقل به طور همزمان، مدیریت بحران، مهارت های میان فردی عالی برای مدیریت کارکنان انبار، ارسال گزارش های مناسب به مدیران سازمان، و توانایی انجام کار تیمی را داشته باشد. همچنین، داشتن دانش ریاضیات نیز در این شغل اهمیت دارد. شغل انبارداری نیازمند دقت بالا، توجه به جزئیات، گوش دادن فعالانه، داشتن تمرکز زیاد، و توان بدنی کافی برای انجام وظایف روزمره است.

چه افرادی با چه روحیاتی می توانند در شغل انبارداری موفق عمل کنند؟

قبل از اینکه به توصیف روحیات لازم برای استخدام در شغل انبارداری بپردازیم، ابتدا خوب است کمی با مفهوم تناسب شغلی آشنا شویم. تناسب شغلی (تناسب بین شغل و شاغل) 4 شکل مختلف دارد:

  • تناسب تقاضا و توانایی: زمانی که توانایی و مهارت های فرد مطابق با نیاز کسب و کار باشد، تناسب تقاضا و توانایی وجود دارد.
  • تناسب تکمیلی: به زمانی گفته می شود که فرد با یادگیری مهارت و دانش لازم، خود را با محیط کار تطبیق می دهد.
  • تناسب نیاز و تامین: در این حالت نیازهای فرد به واسطه شغلی که دارد تامین می شود.
  • تناسب مکمل: به معنی یکسان بودن ارزش های زندگی شخصی و کاری برای فرد است.

تناسب شغلی تا حدود زیادی مشخص می کند که تا چه اندازه شغلی که انتخاب کردید با روحیات و شخصیت شما تناسب دارد. بخشی از موفقیت در شغل انبارداری به مهارت کار انبار، توانایی در ارتباط با مشتریان و میزان تجربه بستگی داشته و وجود اشخاص ناوارد و سهل انگاری می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. اما با در نظر داشتن وجود توانایی تخصصی، باز هم باید میزان تناسب شغل با روحیات را مورد بررسی قرار داد. در ادامه به پاسخ این سوال می پردازیم که روحیات هر فرد در چه زمینه هایی می تواند موافق و یا خلاف محیط و شرایط کاری انبارداری باشد.

محیط کاری

محیط کاری یکی از مهم ترین المان هایی است که هنگام انتخاب شغل باید در نظر داشته باشید. یک انباردار باید در طول روز در یک محیط بسته و کم نور (در مقایسه با محیط دفتر) کار کند. برخی از افراد ممکن است هنگام کار در محیط های بسته و تقریبا تاریک احساس تنگی نفس، سنگینی و یا افسردگی را تجربه کنند. در این حالت تناسب مکمل با شغل وجود ندارد. بنابراین بسیار مهم است که فردی که شغل انبارداری را انتخاب می کند با محیط کاری بسته و کم نور مشکلی نداشته باشد.

فشار کاری

انبارداری از دسته مشاغلی با فشار کاری بالا به شمار می آید. به عنوان یک انباردار باید حجم زیادی از وظایف روزانه را در ساعات کاری خود به انجام برسانید. اگر برای انجام کارها به زمان بیشتری نیاز داشته و ترجیح می دهید با فکر کردن و صبر و حوصله بیشتری کارها را پیش ببرید این محیط شغلی نمی تواند مناسب شما باشد و تناسب تقاضا و توانایی برایتان وجود ندارد.
همچنین، به عنوان یک انباردار لازم است در طول روز دائما رفت و آمد داشته و ممکن است ساعت ها نتوانید بنشینید. افرادی که خیلی زود از تحرک داشتن و انجام فعالیت بدنی خسته می شوند، نمی توانند در این شغل عملکرد خوبی از خود نشان بدهند. اگر روحیاتتان بیشتر با پشت میز نشینی و فضای کاری آرام مطابق است، با فعالیت در این شغل خستگی جسمی و روحی بیشتری را نسبت به یک فرد فعال از نظر بدنی تجربه خواهید کرد.

تعاملات کاری

شغل انبارداری از دسته مشاغلی است که نیاز بالایی به تعامل روزانه با سایر افراد دارد و به طور کلی محیط کاری شلوغی محسوب می شود. افرادی که اصطلاحا درونگرا بوده و با معاشرت مداوم و تماس با دیگران انرژی از دست می دهند نمی توانند در شغل انبارداری عملکرد خوبی داشته باشند. در مقابل این شغل برای افراد برونگرا که از معاشرت های روزمره انرژی می گیرند، محیط کاری بسیار مناسبی دارد و فرد دچار فرسودگی و خستگی ناشی از کمبود تعاملات روزانه نمی شود. داشتن انرژی کافی برای معاشرت های روزمره و مهارت سخن ورزی از موارد تاثیر گذار در بهبود کیفیت کاری انباردار است.

جمع بندی

اگر آگهی های استخدام انباردار در کرج و دیگر شهرها را ببنید، با شرح وظایف و شروط استخدامی مشابهی مواجه می شوید. اما موفقیت در شغل انبارداری علاوه بر تسلط بر روش های انبارداری و داشتن تجربه کافی، نیازمند داشتن شخصیت و روحیات مناسب کار است. شرایط خاص شغل انبارداری نیازمند داشتن یک سری ویژگی ها و روحیاتی است که در این مقاله به آن ها پرداختیم. داشتن آگاهی از شرایط کاری اهمیت بسیاری دارد؛ چرا که موفقیت در یک کار لزوما ارتباطی با میزان لیاقت و کفایت و توانایی های تخصصی شما ندارد، بلکه در نظر داشتن نوع شخصیت و روحیات، فاکتور بسیار مهمی در انتخاب یک شغل مناسب و رسیدن به موفقیت در آن است.

منبع: جاب ویژن

*رپورتاژ انبارآنلاین*

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید
  • هادی راد
    1401/06/02-23:42:00

    به نظرم این کار مناسب من هستش