ربات انباردار جایگزین انسان

  • دوشنبه 03/مرداد/1401
ربات انباردار جایگزین انسان
بوستون داینامیکس (Boston Dynamics) شرکتی آمریکایی در زمینه تولید ربات است.

این شرکت تولید ربات های متنوع که می توانند در صنعت و امور نظامی استفاده شوند را در کارنامه کاری خود دارد.بوستون داینامیکس شرکتی است که طراحی و ساخت روبات سگ بزرگ (BigDog) (روبات چهارپایی که برای ارتش ایالات متحده طراحی شد) و توسعه DI-Guy (پروژه نرم افزاری برای شبیه سازی انسان واقعی) را انجام داده است.

خرید بوستون داینامیکس توسط گوگل

در ۲۰ سال اولی که از فعالیت بوستون داینامیکس می گذشت، ارتش آمریکا به عنوان اصلی ترین حامی مالی این شرکت شناخته می شد. در سال ۲۰۱۳ گوگل تصمیم گرفت این شرکت را به همراه چند استارتاپ رباتیک دیگر خریداری کند. اما در سال ۲۰۱۷ گوگل آن را به یک شرکت ژاپنی به نام SoftBank فروخت. دلیل این موضوع هم به گفته کارشناسان و خبرنگاران این بوده که بوستون داینامیکس و گوگل نتوانسته بودند به یک درک استراتژیک مشترک برای ادامه فعالیت در این زمینه برسند. چرا که گوگل امیدوار بود تا محصولی تجاری تولید کند. اما در طرف مقابل مهندسین بوستون داینامیکس قصد داشتند همچنان برای بهبود ویژگی های فنی ربات های خود تلاش کنند و مشخصات آن ها را بدون نگرانی در مورد تولید محصولات تجاری مناسب بازار بهبود ببخشند.​

به نقل از دیلی میل، شرکت "بوستون داینامیکس"(Boston Dynamics) آماده است تا ربات های خود را به صورت چشمگیری در معرض نمایش بگذارد. تمرکز در حال حاضر بر ربات چهارپای همه کاره موسوم به "اسپات"(Spot) است که نخستین بار در ژوئن ۲۰۲۰ به صورت تجاری عرضه شد.

"زاک جکوفسکی" (Zack Jackowski)، مهندس ارشد پروژه اسپات گفت: ما ربات هایی داریم که در اطراف مکان هایی مانند کارخانه های تولیدی، کارخانه های شیمیایی و تأسیسات راه می روند. از ربات ها برای جمع آوری داده هایی در مورد آنچه در این تاسیسات رخ می دهد، استفاده می شود.

جکوفسکی ادامه داد: گرفتن اطلاعات تکرار پذیر و با کیفیت بالا از اسپات، می تواند به شرکت ها کمک کند تا ایمنی و کارآیی را به گونه ای افزایش دهند که پیشتر انجام نشده بود.


اگرچه بوستون داینامیکس تمایل دارد که اسپات را در اقداماتی مانند پخش ویدئو و رقصیدن با موزیک مورد استفاده قرار دهد اما شرکت "هیوندای" (Hyundai) در حال حاضر آن را برای گشت زنی در کارخانه "کیا" (Kia) واقع در شهر گوانگ میونگ کره جنوبی به کار گرفته است.

هیوندای، این ربات را به دوربین حرارتی و فناوری "LiDAR" مجهز کرده است که به آن امکان می دهد انسان ها را ببیند، باز یا بسته بودن درها را تشخیص دهد، سیستم های دمای بالا را بررسی کند و خطرات ناشی از آتش سوزی را تشخیص دهد.
همچنین، ربات اسپات را می توان از راه دور کنترل کرد تا کارمندان اداری بتوانند کارخانه را از یک مکان مرکزی رصد کنند.

هیوندای قصد دارد در صورت موفقیت آمیز بودن این آزمایش، نواحی گشت زنی ربات را گسترش دهد و استقرار در نواحی دیگر را در نظر بگیرد.

ربات در انبارداری

رباتی برای حمل و نقل کالاهای انبار

به گفته پلیتر، بوستون داینامیکس قصد دارد دیگر ربات تجاری خود موسوم به "استرچ"(Stretch) را به عنوان یک دستگاه حمل و نقل برای جعبه ارائه دهد که می توان از آن در هر قسمت از انبار استفاده کرد.
خرید آنلاین طی دوره همه گیری کووید-۱۹ باعث شده است که نیاز به خدمات کارآمد برای انجام سفارشات به شدت افزایش یابد.
پلیتر ادامه داد: احتمالا تریلیون ها جعبه وجود دارد که هر سال با دست در آمریکا بارگیری و تخلیه می شوند. این یک کار بزرگ است؛ کوهی از مواد که باید جا به جا شوند. استرچ در واقع ابزار قدرتمندی است که به مردم در جابجا کردن این جعبه ها کمک می کند.

این نخستین ربات بوستون داینامیکس است که تنها برای انجام یک کار خاص توسعه یافته و گفته می شود که در هر ساعت می تواند ۸۰۰ جعبه را جابجا کند.

به گفته بوستون داینامیکس، استرچ را می توان بدون نیاز به پیکربندی پرهزینه یا سرمایه گذاری در زیرساخت های جدید نصب کرد زیرا این ربات، یک پایه متحرک کوچک دارد که به آن امکان می دهد در فضاهای تنگ حرکت کند و هنگام چیدمان انبارها، از سطوح شیب دار بالا برود.

این ربات پایه ای مربعی شکل و متحرک حاوی چندین چرخ، دکل ادراک مجهز به دوربین و حسگرهای دیگر و یک بازوی بزرگ رباتیک با هفت درجه آزادی و پَد مکش در بخش انتهایی است که با آن جعبه و بسته های حداکثر ۲۳ کیلوگرمی را می تواند بلند و جا به جا کند.

نقطه اشتراک استرچ با سایر ربات های بوستون داینامیکس تمرکز بر تحرک است. معمولا وقتی تجهیزات اتوماسیون در انبارها نصب می شود، این سیستم در مکانی ثابت به زمین چفت می شود و تنها در فضای دور خود می تواند بگردد؛ اما استرچ به گونه ای طراحی شده است تا بتواند به هر محلی برود که برای بارگیری یا تخلیه ی کالا به آن نیاز است.

به گفته ی پری، این تحرک پذیری چشمگیر به بوستون داینامیکس امکان می دهد سراغ مشتریانی برود که برایشان ایجاد زیرساخت های اتوماسیون بسیار پرهزینه و زمان بر است. حدود ۸۰ درصد از انبارهای جهان فاقد هرگونه تجهیزات اتوماسیون هستند و بدین ترتیب به نظر می رسد بازار گسترده ای برای ربات جدید این شرکت وجود داشته باشد. البته قیمت استرچ هنوز مشخص نیست و ممکن است برای مشاغل کم درآمد، خرید ربات صرف نظر از قابلیت تحرک درخور توجهش، توجیه اقتصادی نداشته باشد.
بوستون داینامیکس از سال ۲۰۱۹ و با خرید شرکت Kinema Systems، شرکت نرم افزار طراح دید برای ربات های مستقر در انبارها، علاقه اش را به فضای لجستیک نشان داد. سپس، این شرکت سراغ طراحی ربات چرخداری به نام هندل رفت که جعبه ها را با استفاده از بازوی رباتیکش می توانست جا به جا و تعادلش را به کمک وزنه تعادل بزرگی حفظ کند که حکم دُم را دارد.

به گفته ی پری، هندل اندازه و درجه ی دسترسی مناسبی برای استقرار در انبارها داشت؛ اما مشکلش این بود که نمی توانست به اندازه ی کافی سریع کار کند. بازوی این ربات مستقیما به بدنه اصلی آن متصل است و این یعنی کل دستگاه باید با هر بار جابه جایی بسته حرکت کند. در مقام مقایسه، بازوی استرچ به لطف وجود چند وزنه ی تعادل هوشمند و در انتظار ثبت اختراع در پایه ی مربعی شکلش، می تواند آزادانه به هر سویی بچرخد.

از دیدگاه پری، ویژگی بارز ربات استرچ همین است: «این پایه شبه نیروی بازو به علاوه جعبه ای را می تواند تحمل کند که با چرخشی سریع در حال جا به جایی است، بدون اینکه به صفحه ی فولادی چند هزار کیلویی چفت شده به زمین متکی باشد.» اصل و نسب استرچ به ربات دوپای اطلس برمی گردد که آن قدر خوب تعادلش را حفظ می کند که به راحتی می تواند حرکت کند یا بپرد یا حتی پشتک بزند. پری می افزاید:

وقتی اطلس می خواهد جعبه ای را بلند کند، فقط این نیست که بازویش را دراز کند و آن را حرکت دهد؛ بلکه باید بین ران ها و پاها و تنه هماهنگی ایجاد کند. هنگام طراحی استرچ بسیاری از این نکته ها را در نظر گرفته ایم.

بیشتر بدانید: انبارداری نوین و اصول مدیریت انبارداری


استرچ در هر ساعت حداکثر هشتصد جعبه را می تواند جابه جا کند و این توان عملیاتی با نیروی کار انسانی مقایسه شدنی است. ناگفته نماند باتری هایی حجیم این امکان را می دهد تا ربات استرچ بدون نیاز به شارژ مجدد حداکثر هشت ساعت کار کند. البته باید با کمی تردید به ادعای این شرکت درباره ی توان عملیاتی این ربات نگاه کرد.

جاگیری ربات در انبار به دلیل تنوع بسیار زیاد شکل این فضاها فوق العاده دشوار و گردش کار ممکن است بسته به کالاهایی که بارگیری یا تخلیه می شوند، روزانه تغییر کند و مهارتی که در زمینه ی کار در انبار ارزشمند در نظر گرفته می شود، بحث انعطاف پذیری است. ناتوانی دستگاه ها در کنارآمدن با این مشکلات باعث شده یا انبارداران به سمت اتوماسیون کامل فضای انبار بروند یا کاملا از آن چشم پوشی کنند و به نیروی انسانی متکی باشند.​

ربات هندل (Handle)

این ربات در آن زمان به بازی و جست و خیز مشغول بود تا شرکت سازنده بتواند توانایی های خودش در ساخت ربات های دوپا را به نمایش بگذارد. حالا به نظر می رسد که دوران بازی به سر رسیده و هندل در کارخانه مشغول به کار شده است.

در ویدیویی که به تازگی از سوی بوستون داینامیکس منتشر شده، چند دستگاه ربات هندل را می بینیم که به شکل کاملاً مستقل و بدون نظارت به جابجا کردن جعبه ها در یک انبار مشغول هستند و آنها را با دقت تمام کنار یکدیگر می چینند. به گفته شرکت سازنده هر کدام از این جعبه ها حدود 5 کیلوگرم وزن دارند اما هندل توانایی جابجایی جعبه هایی تا سقف 15 کیلوگرم را دارد.

ربات هندل می تواند این جعبه ها را در مجموعه ای به طول 1.2 و ارتفاع 1.6 متر روی هم بچیند. برای شناسایی جعبه ها، جابجایی در محیط و قرار دادن آن ها در کنار یکدیگر، هندل از سیستم پیشرفته هوش مصنوعی و بینایی کامپیوتری استفاده می کند. همین سیستم با دقت بیشتر و توانایی اجرای حرکات ظریف می تواند شما را در بازی جنگا شکست دهد.

ربات انبار

البته هنوز به درستی نمی دانیم که آیا هندل، ربات مناسبی برای این کار به شمار می رود یا خیر. با وجود فناوری های پیشرفته ای نظیر بینایی کامپیوتری و حفظ تعادل با مکانیسم های مختلف، کار کردن در انبارهای واقعی با انواع و اقسام موانع، بسیار دشوار و پیچیده به نظر می رسد. با این حال شاید در آینده نزدیک بتوان روی استفاده از ربات ها در چنین شرایطی حساب کرد، و البته نیروی کار انسانی را به دست فراموشی سپرد.​

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید