• بمناسبت شروع 12مین سال فعالیت شرکت، پلن 12 ماهه را 14 ماهه تمدید و خرید کنید. از 12 ظهر 6 اردیبهشت تا 12 ظهر 12 اردیبهشت
  • خرید

اقلام وارداتی به ایران از کدام کشورها صورت می گیرد؟

  • دوشنبه 01/شهریور/1400
اقلام وارداتی به ایران از کدام کشورها صورت می گیرد؟
صادرات و واردات از مهمترین بخش های تجارت می باشند و ایران از جمله کشورهایی است که در این دو حوزه جزء برترین کشورهای منطقه می باشد.

می توان گفت که کشورهای آسیای شرقی عمده ترین وارد کننده های انواع کالا می باشند به عنوان مثال انواع کالاهای وارداتی ایران از کشورهایی مانند چین، امارات، کره، ترکیه و آلمان می باشد. واردات ایران در حوزه های مختلفی صورت می گیرد که در این بحث از لیست مهم ترین کالاهای وارداتی به ایران نام خواهیم برد.

با بررسی های انجام شده در گمرک ایران می توان به خوبی متوجه افزایش واردات ماشین آلات و لوازم فنی و یدکی انواع ماشین ها از جمله سنگین و سبک بود. این لوازم بیشتر از بندرهای کشور وارد می گردند.
یکی از علت های افزایش واردات خودرو به ایران توجه به صنعت خودرو سازی می باشد و علت توجه به این صنعت افزایش اشتغال زایی و افزایش درآمد می باشد. در داخل کشور فعالیت های زیادی برای پیشرفت در این صنعت انجام شده است و حتی برنامه هایی طولانی مدت برای آینده و تعداد تولید ماشین در ایران نوشته شده است.

بیشتر بدانید: کارت بازرگانی چیست و فرآیند اخذ کارت بازرگانی
با توجه به تمام توان کارخانه های تولید ماشین باز نیاز کشور به انواع ماشین ها جبران نمی شود و واردات ایران در زمینه واردات ماشین ها و لوازم فنی آن ها به طور مستمر انجام می گیرد بسیاری از تولید کنندگان ماشین که در قدیم کار می کردند از کار کناره گرفته اند و اکثر افرادی که اخیر وارد بازار شده اند قطعات را وارد و به تولید ماشین اقدام می کنند. در لیست واردات ایران در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
  • جرثقیل های برجی
  • قطعات ماشین های حفر زمین
  • قطعات برای تولید وسایل حمل و نقل کالا
  • لوازم لازم برای ماشین سازی
  • ماشین های بافندگی

واردات ایران در زمینه مواد غذایی

واردات مواد غذایی در بخش های مختلفی به ایران انجام می شود که می توان به ذرت دامی، برنج، لوبیای سویا، جو، کنجاله و سایر قطعات بی استخوان منجمد گاو اشاره نمود این واردات از اساسی ترین کالا ها در زمینه مواد غذایی می باشند.

واردات گوشی تلفن همراه

واردات گوشی تلفن همراه از طریق واردات با نظارت و یا قاچاق وارد ایران می شود و کسانی که این کالا را خرید می کنند می توانند با استفاده از کد پروانه الکترونیکی از قاچاق یا عدم قاچاق بودن تلفن همراه مطمئن شوند. برای اطمینان خاطر از صحت واردات به ایران، میتوانید از طریق سایت Epl.Irica.Ir/Ecl استعلام بگیرید.

بازرگانانی که در کار واردات کالا هستند می دانند که محصولات وارداتی به ایران که سود داشته باشند در هر فصل متفاوت بوده و با شرایط مختلف تغییر می کنند.

چگونه محصولات وارداتی را بشناسیم؟

چگونه محصولات وارداتی را بشناسیم؟

برای شناخت محصولات وارداتی به ایران، باید شرایط را سنجید و سپس اقدام کرد. وارد کردن کالاهای بدون مجوز و غیر استاندارد می تواند موجب زیان اقتصادی شود. برای محصولات وارداتی به ایران که جنبه خوراکی دارند، باید ابتدا، مجوزها و اطلاعات مربوط به آن ها را دریافت کرد. برای اقدام در زمینه اجناس خوراکی پر متقاضی، باید پیش از خرید به اخذ مجوز محصولات وارداتی به ایران از سازمان غذا و دارو اقدام کرد.
امروزه ابزاری که در زمینه تکنولوژی کاربرد دارند از پر متقاضی ترین محصولات وارداتی به ایران هستند. گوشی های هوشمند جزو پرسودترین کالاهای وارداتی ایران محسوب می شوند. این نوع گوشی ها در چین کم هستند بنابراین واردات این محصولات از چین برای واردکننده ارزان تمام خواهد شد. لوازم دیگر مثل لپ تاپ، گوشی و دیگر ابزارهای الکترونیکی ارزش زیادی دارند و هزینه تولید آن ها کم است، بنابراین با خرید این ابزار به قیمت ارزان و افزایش نرخ آن، می توان سود بالایی از فروش آن ها به دست آورد. بازی هایی که در بازار ارائه می شوند از تنوع زیادی برخوردار هستند و با انتخاب و وارد کردن آن ها می توان سود زیادی را به دست آورد.

واردات لوازم آرایشی یکی دیگر از اجناس پر متقاضی است که سود زیادی دارد. با انتخاب این نوع از اجناس و وارد کردن آن به کشور و فروش آن به قیمت بیشتر می توان سود بالایی کسب کرد، زیرا در کشور ما متقاضیان این نوع از محصولات زیاد بوده و واردات این نوع محصول تجارتی موفق به شمار می رود. بنابراین می توان گفت که این محصولات جزو محصولات وارداتی به ایران هستند که سود زیادی دارند. علاوه بر آنچه که گفته شد محصولات وارداتی به ایران، زیاد هستند و برای بسیاری از افراد شناخته شده نیستند.
در بخش صنعت، تولید بسیاری از لوازم بهداشتی، نیازمند مواد اولیه است که باید از کشورهای دیگر وارد شود. این مواد اولیه وارداتی در شرایطی که با ارز مرجع وارد شوند، سود بسیار زیادی برای افراد وارد کننده خواهند داشت. این مواد اولیه گاه با ۵۰ درصد سود و در مواردی تا ۱۰۰درصد سود برای واردکننده، خواهند داشت. محصولات وارداتی به ایران نظیر خودرو، از دیگر کالاهایی است که واردات آن، سود زیادی عاید افراد وارد کننده می کند. این دسته از واردکنندگان با ارز مبادله ای یا ارزی که به عنوان ارز مرجع شناخته می شود، خودرو خود را وارد بازار کرده و با ارز نرخ آزاد، آن را می فروشند تا با افت و خیز بازار ارز، ۳۰درصد سود ببرند.

قطعات یدکی خودرو و کامپیوتر از دیگر محصولات وارداتی به ایران هستند. قطعات یدکی خودرو و کامپیوتر به دلیل عدم نظارت دولت بر نحوه فروش آن ها، جزو پرسودترین کالاها محسوب می شوند. به طور کلی محصولات وارداتی به ایران را می توان به کالاهای مصرفی، کالاهای واسطه ای و کالاهای سرمایه ای تقسیم کرد که هر یک در زمینه های مختلف تولیدی و مصرفی کاربرد دارند.

انواع مواد شیمیایی به منظور استفاده در بسیاری از کارخانه و مراکز صنعتی و غیر صنعتی با مقدار مختلف از جمله واردات به ایران می باشد. این محصولات یک از بزرگترین محصولات وارداتی به شمار می رود که در صورت عدم ورود مواد اولیه، فعالیت بسیاری از صنایع تعطیل خواهد شد.

محصولات وارداتی به ایران، از چه کشورهایی می‌آیند؟

محصولات وارداتی به ایران، از چه کشورهایی می آیند؟

امارات در سال های اخیر توانسته است عنوان یکی از مهم ترین صادر کننده های محصول به ایران را به خود اختصاص دهد. علاوه بر امارات، کشورهایی مثل چین، هند، کره جنوبی، ترکیه و دیگر کشورها در رده های بعدی صادر کننده های کالا به ایران هستند. سهم دیگر کشورها از صدور کالا به ایران در حدود ۱۷.۴۹۱ میلیارد دلار است. بیشترین محصولات وارداتی به ایران، در سال گذشته را بین پنج کشور فوق مربوط به هند دانسته و میزان آن را ۱۱۰.۴۹ درصد دانسته است.

در مجموع بررسی در زمینه محصولات وارداتی به ایران، نشان می دهد که واردات کالاهای واسطه ای بیشترین حجم صادرات را به خود اختصاص می دهند. بعد از کالاهای واسطه ای، کالاهای مصرفی قرار دارند که و کالاهای سرمایه ای در آخرین ردیف اجناس وارداتی هستند. برای فعالیت در بخش واردات و موفقیت در آن، باید علاوه بر شناخت محصولات وارداتی پر سود، شرایط اقتصادی و اجتماعی نیز سنجیده شده و تطبیق داده شود تا بتوان به نتیجه مورد نظر دست یافت.
احاطه بر شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه و آشنایی با نیازهای اقتصادی جامعه و تقاضا برای کالاهای وارداتی دلخواه در بین افراد می تواند به شناخت محصولات مورد نیاز کمک کند. آشنایی با کشورهایی که کالای مورد نظر و مورد نیاز مردم را تولید کرده و با قیمت مناسب عرضه می کنند از دیگر مواردی است که می تواند به فعالان حوزه بازرگانی در زمینه شناخت اجناس وارداتی یاری رساند.
محصولات وارداتی به ایران ممکن است هر نوع کالایی را شامل شود. بنابراین ارائه یک لیست در زمینه تمام کالاها و یا کشورهای صادر کننده مربوط به این محصولات، به صورت کامل ناممکن است. به این منظور تنها محصولات وارداتی به ایران که شناخته شده تر هستند مورد اشاره قرار گرفته اند.

واردات کالا از ترکیه

ترکیه از جمله کشورهایی است که از نظر واردات کالا سالانه مقادیر بالایی مراوادات تجاری دارد. کشور ترکیه از قدیمی ترین همسایگانی است که روابط تجاری با ایران داشته است و در حوزه های مختلف تجاری با یکدیگر داد و ستد داشته اند. بازرگانان بسیاری بر اثر روابط مناسب این دو کشور با یکدیگر بر روی واردات از ترکیه تمرکز کرده و فعالیت اقتصادی بسیار خوبی دارند. قبل از هر مطلبی باید بررسی دقیقی بر روی کالاهایی که برای واردات از این کشور مورد توجه هستند انجام شود و کالاهایی با بیشترین میزان تقاضا با بازاری مناسب مشخص شوند.

بیشتر بدانید: حمل و نقل بین المللی چیست و آشنایی با انواع روش حمل و نقل

واردات از دبی

قبل از اینکه هر نوع کالایی را از دبی به ایران وارد کنیم، باید بازار ایران را بررسی کرده که چه کالاهایی و یا چه نوع محصولاتی در ایران دچار کمبود می باشد تا با این واردات به سود برسیم. البته در سازمان ها و مراکز مربوط به واردات و صادارت آمار مشخصی از کالاها ی وارداتی و صادراتی موجود است که می توان از این آمار استفاده نمود تا در این راه ضرری متوجه شرکت های وارد کننده و یا صادر کننده نشود.

واردات کالا از کانادا

بررسی در زمینه واردات کالا، نشان می دهد که واردات کالاهای واسطه ای بیشترین حجم صادرات را به خود اختصاص می دهند. بعد از کالاهای واسطه ای، کالاهای مصرفی قرار دارند و کالاهای سرمایه ای در آخرین ردیف اجناس وارداتی هستند. برای فعالیت در بخش واردات کالا از کانادا، باید علاوه بر شناخت محصولات وارداتی پر سود، شرایط اقتصادی و اجتماعی نیز سنجیده شده و تطبیق داده شود تا بتوان به نتیجه مورد نظر دست یافت.

واردات از امارات

با توجه به اینکه امارات در نزدیکی ایران قرار دارد، واردات کالا و محصولات برای تاجران بسیار راحت است و این کشور تسهیلات مناسبی به وارد کنندگان ایرانی اختصاص می دهد، افراد زیادی به دنبال واردات از امارات می باشند. واردکنندگان از کشور امارات باید توجه داشته باشند، کالاهای که زیادی در این کشور عرضه می شوند باید از نظر اصالت کالا بررسی شوند. محصولات غیر اورجینال زیادی از کشور چین وارد این کشور شده و اگر توجه نشود موجب معامله کالاهای تقلبی در امر واردات و صادرات خواهد شد.

محصولات وارداتی به ایران، از چه کشورهایی می‌آیند؟

واردات از گرجستان

واردات از گرجستان به ایران به محصولات خاصی محدود می شود که یکی از مهم ترین آن ها گوشت می باشد. ایران در حدود ۴۰میلیون دلار کالا از گرجستان وارد می کند. این کالاها شامل چوب گرجستان به ویژه چوب راش، فرو منگنز، گردوی تازه خشک شده، تراکتور و ماشین آلات، تراش فلزات و آهن آلات برای کارهای مربوط به ساخت و ساز است. واردات از گرجستان به ایران می تواند در سطح وسیع تری دنبال شده و کالاهای متعددی را شامل شود.

واردات کالا از چین

واردات جنس از چین، مستلزم این است که نمونه جنس وارداتی از چین را دریافت کنیم تا بتوانیم کیفیت آن را شناخته و با دقت و بررسی بر روی آن، مطمئن شویم که استانداردهای لازم را دارد. در مرحله بعد هر دو طرف بر سر قیمت و شرایط دیگر توافق می کنند و پیش فاکتور دریافت خواهد شد. برای واردات جنس از چین، باید از تعرفه گمرکی و شرایط واردات نوع جنس از چین اطلاع داشته باشیم.

واردات کالا از آلمان

اولین مساله در بررسی و ارزیابی واردات کالا از آلمان قیمت محصول می باشد. باید دقت داشته باشید که ارزش گمرکی کالا بر روی هزینه های کالای وارداتی تاثیر دارد. به منظور در نظر گرفتن قوانینی که در تجارت وجود دارد زمانی که ارزش گمرکی کالا را تعیین می کنند روش تراکنش مالی را نیز تعیین می کنند. در ارزش گذاری کالا تمام جوانب تجارت جهانی در نظر گرفته می شود. حمل و نقل بین کشور ها در این کشور به صورت آزاد انجام می شود ولی برای برخی از کشورها و محصولات و افراد این محدودیت ها اعمال می شود.

واردات از پاکستان

واردات از پاکستان برای ایران می تواند شامل اقلام مختلفی شود. البته که موقعیت ایران و پاکستان در زمینه ی شرایط مرزی و همسایه بودن، تاثیر زیادی بر روی مقرون به صرفه بودن واردات و صادرات به پاکستان دارد چرا که همین همسایگی باعث می شود که هزینه های مربوط به حمل و نقل کالا برای واردات از پاکستان و صادرات به آن، تا حد خیلی زیادی کاهش یابد.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید