• بمناسبت شروع 12مین سال فعالیت شرکت، پلن 12 ماهه را 14 ماهه تمدید و خرید کنید. از 12 ظهر 6 اردیبهشت تا 12 ظهر 12 اردیبهشت
  • خرید

چگونه با سرعت در انبارداری تبدیل واحدهای اندازه گیری را انجام دهیم

  • چهارشنبه 13/مرداد/1400
چگونه با سرعت در انبارداری تبدیل واحدهای اندازه گیری را انجام دهیم
همان طور که می دانید انبار و فرایندهای انبارداری یکی از مهم ترین بخش های یک سازمان هستند.

بخش بزرگی از دارایی های یک شرکت تولیدی، صنعتی و... در موجودی ها و محصولات انبار آن ها است. موجودی و محصولات یک انبار و کالاهای آن باید به روشی منظم نگه داری شوند و در محلی امن واقع گردند. از طرف دیگر انبار داری محصولات باید به نحوی انجام شود که دسترسی به محصولات در حجم و اندازه ها و مقدارهای مختلف امکان پذیر باشد.

نوع و مقدار مواد و محصولات و حداقل و حداکثر آن ها و هم چنین نقطه سفارش مواد به طور مداوم باید مورد توجه انباردار قرار بگیرد تا از این طریق تحویل دادن و تحویل گرفتن کالاها و محصولات با کم ترین زمان و با بیشترین دقت انجام شود و اجناس مورد نیاز بخش های مختلف و یا خریداران کالاها در مقدار و حجم مناسب و مشخص در اختیار آن ها قرار بگیرد. در هنگام ذخیره کالاها نیز باید واحدهای محصولات به مقدار مشخص و معین و دقیق تعیین شود و این کالاها در محل مناسب خود جای گیرند تا صدور و یا ترخیص کالا و دستیابی به آن ها، به سهولت امکان پذیر باشد.

تبدیل واحدهای محصولات در انبارداری ها

لازم است بدانید که هر یک از محصولات در انبار داری، دارای یک واحد اصلی هستند. اما به طور معمول این کالاها علاوه بر واحد اصلی خود، واحد و یا چند واحد فرعی نیز دارند. این واحدهای فرعی در بیشتر موارد، در مواقعی مانند اخذ گزارش مورد توجه قرار می گیرند و لازم است به درستی مورد محاسبه انبارداران واقع شده باشند.
به عنوان نمونه این امکان وجود دارد که یک کالا دارای واحد اصلی متر باشد اما بتوان آن را بر حسب دیگر واحدها نیز شمارش و اندازه گیری کرد. مثلا یک لوله را در نظر بگیرید. این محصول، به صورت متری تولید می شود و در شاخه های 6 متری به انبار وارد می گردد و بر حسب کیلوگرم به فروش می رسد. بنابراین رابطه میان واحدهای مختلف یک کالا با یکدیگر و هم چنین تبدیل واحدها به یکدیگر در فرایند انبارداری بسیار مهم است.
لذا یکی از کارهای مورد نیاز انبارداران در انبارهای بزرگ و کوچک محصولات، این است که باید بتوانند واحدهای محصولات مورد نیاز بخش های مختلف را به یکدیگر تبدیل کنند. همان طور که می دانید در انبارهای کوچک و بزرگ، کالاها و محصولات بسیاری وجود دارند. هر یک از این محصولات دارای وزن، حجم، مقدار و ویژگی های مخصوص به خود هستند.
همان طور که گفته شد بعضی از این واحدها قابل تغییر و تبدیل به یکدیگر هستند و لازم است در بسیاری از مواقع، تغییر و تبدیلاتی در واحدهای این مواد انجام شود تا قابل تحویل به مشتریان و خریداران باشند و یا نیاز بخش های مختلف را تامین کنند. برای نمونه در بعضی از مواقع یک کالا با واحد کیلوگرم در انبار ذخیره می شود ولی لازم است همین کالا در بعضی از شرایط با واحد دیگری از قبیل گرم به مشتریان تحویل داده شود و یا به واحدهای دیگر تبدیل گردد.

هم چنین در بعضی از مواقع بعضی از محصولات به صورت تنی وارد انبار می شوند ولی لازم است به صورت های دیگر و با واحدهای دیگر به فروش رسانده شوند و یا به عمده فروشان و خرده فروشان تحویل داده شوند. مثلا لازم است محصولی که به صورت تنی به انبار کالا وارد شده به صورت کیلوگرمی و یا گرمی از انبار خارج شود و یا واحد سطح و طول آن تغییر کند و یا متر به سانتی متر مبدل گردد.

انواع واحد ها شامل:

  • انتقال داده (Data-transfer)
  • ذخیره دیجیتال (Digital storage)
  • شارش حجمی (Volumetric Flow)
  • شارش جرمی (Mass Flow)
  • شتاب (Acceleration)
  • زاویه (Angle)
  • فرکانس (Frequency)
  • چگالی (غلظت جرمی) (Density)
  • سرعت (Speed)
  • گشتاور (Torque)
  • توان (Power)
  • انرژی (Energy)
  • نیرو (Force)
  • مساحت (Area)
  • زمان (Time)
  • فشار (Pressure)
  • دما (Temperature)
  • حجم (Volume)
  • پیشوندهای SI
  • وزن (Weight)
  • طول (Length)

لیستی از کمیت های اصلی به همراه واحد آن ها در سیستم SI:

  • طول: واحد متر
  • جرم: واحد کیلوگرم
  • زمان: واحد ثانیه
  • جریان الکتریکی: واحد آمپر
  • دما: واجد کلوین
  • مقدار ماده: واحد مول
  • شدت نور: واحد کاندلا

در بسیاری از موارد لازم است واحدهای محصولات مورد نیاز خرده فروشان و عمده فروشان تفکیک گردد. برای این منظور انبارداران می توانند از روش های مختلفی استفاده کنند. از جمله این روش ها می توان به تبدیل واحدهای محصولات به روش سنتی و یا تبدیل واحدهای کالاهای موجود در انبار با روش های نوین را نام برد.

تبدیل واحد در انبار

تبدیل واحدهای محصولات در انبار از طریق روش های سنتی

روش های سنتی تبدیل واحدهای محصولات در انبار به روش هایی گفته می شود که انبارداران از طریق به کارگیری فرمول های پیچیده ریاضی و با محاسبات طولانی مدت می توانند به تبدیل واحدهای محصولات موجود در انبار دست بزنند و از این طریق محصولات مورد نیاز را به واحدهای مورد نظر تبدیل کنند. به عنوان نمونه با استفاده از به کارگیری این فرمول ها می توانند کیلوگرم را به گرم و یا غیر از آن تبدیل کنند و یا سایر واحدهای موجودی های انبار را به یکدیگر مبدل سازند.

اجرا و انجام امور مربوط به حسابداری و انبار داری از این طریق، بسیار وقت گیر است و مدت زمان بسیار زیادی را طلب می کند. از طرف دیگر میزان خطا و اشتباه در این روش ها غیر قابل انکار است. چرا که انجام محاسبات پیچیده از طریق انسان، همیشه با میزانی از خطا روبرو است. این روش ها، دقت بسیار پایینی دارند و از طرف دیگر در انبارداری های بسیار بزرگ استفاده از این روش ها مقدور نیست و نیاز به امکانات و کارکنان بسیاری هم دارد.

تبدیل واحدهای محصولات در انبار از طریق روش های نوین

در برابر روش های سنتی تبدیل واحدهای محصولات به یکدیگر، رو شهای نوینی نیز ایجاد شده اند که با پیشرفت های تکنولوژی شکل گرفته اند. از جمله این روش ها می توان نرم افزارهایی را نام برد که به طور ویژه برای تبدیل واحدها به یکدیگر طراحی و تولید شده اند.
استفاده از این امکانات نوین می تواند موجب شود تا تبدیل و تغییر واحدها به یکدیگر با دقتی بالا امکان پذیر گردد. از طرف دیگر انجام امور مربوط به تغییر وتبدیل واحدها و تحویل آن ها به بخش ها و خریداران کالاها، با استفاده از این امکانات نرم افزاری در انبارهای کوچک و بزرگ، سرعت بسیار بالایی دارد و موجب می شود تا انبارداران بتوانند به سهولت و با صرف زمانی بسیار محدود، محصولات و مقدار آن ها را در انبار مورد محاسبه و ارزیابی قرار دهند و به موقع آن را گزارش کنند.
این دسته از نرم افزارها را می توان برای سیستم های کامپیوتری و یا موبایلی، مورد استفاده قرار داد. بنابراین انبارداران می توانند در هر مکانی به نرم افزار مورد نظر خود برای تبدیل واحدها دسترسی داشته باشند. با استفاده از این سیستم ها حسابداران و انبارداران کالاها دیگر نیازی به انجام محاسبات پیچیده ریاضی و فرمول های مختلف حسابداری انبار نخواهند داشت.

ضرورت استفاده از نرم افزار تبدیل واحدها در انبار

همان طور که می دانید انبار، در سازمان های مختلف صنعتی و غیر صنعتی، مهم ترین بخش کنترلی برای مدیریت و سرمایه گذاری به شمار می رود. به وسیله این بخش و با استناد به گزارش های روزانه، هفتگی و دوره ای که در این قسمت اتفاق می افتد مدیریت یک شرکت و یا سازمان تجاری می تواند در مورد بسیاری از مسائل تصمیم گیری کند. به طور معمول، در واحدهای صنعتی، توجه خاصی به انبار داری می شود چراکه هم در بخش ملزومات و مواد یدکی و هم در بخش مواد اولیه و خام، تصمیم گیری های نهایی با استناد به گزارش هایی انجام می شود که از ناحیه و واحد انبار به دست آمده است.
پیشرفت سیستم های نرم افزاری و به کارگیری آن ها در انبارداری، باعث شده تا گزارش های بسیار دقیقی از انبار محصولات در مقدار و حجم های مختلف، به دست مدیران برسد و به آن ها در تصمیم گیری های جدیدشان کمک کند. تبدیل واحدهای محصولات به یکدیگر یکی از اموری است که از این طریق به راحتی امکان پذیر است.

بیشتر بدانید: معرفی 8 نرم افزار رایگان انبارداری

معرفی نرم افزارهای رایگان تبدیل واحدهای محصولات

در حال حاضر انواع مختلفی از نرم افزارهای رایگان کامپیوتری و یا اندرویدی و... توسط شرکت های مختلف مهندسی و حسابداری طراحی و تولید شده اند که می توانند عملیات مربوط به تبدیل واحدها را به یکدیگر انجام دهند. در حقیقت می توان گفت این دسته از نرم افزارهای رایگان برای کاربرد در محیط های بسیار گسترده انبارداری و هم چنین برای استفاده افرادی مناسبند که قصد دارند یک برنامه جامع و کاربردی و ساده داشته باشند تا از طریق استفاده از آن بتوانند با سرعت بالا عملیات تبدیل واحدها را به یکدیگر انجام دهند.

از جمله تبدیل واحدهایی که از طریق به کارگیری این سیستم های نرم افزاری می توان انجام داد عبارت است از:تبدیل تراکم، سرعت، حجم، وزن، زمان، منطقه و...

بنابراین انبارداران و حسابداران می توانند با استفاده از این سیستم های پیشرفته، محصولات و کالاهای خود در انبار را به یکدیگر تبدیل کنند. برای نمونه می توانند محصولاتی را که در وزن کیلوگرم وارد انبار کرده اند، به راحتی به واحد گرم و... تبدیل نمایند و آن را در اختیار خریداران عمده و یا خرد قرار دهند. لازم به ذکر است که فرایند تبدیل و تغییر واحدهای محصولات مختلف از طریق به کارگیری این سیستم های رایگان و پیشرفته، بسیار ساده است. برای دسترسی به سایت های آنلاین تبدیل واحد به لینک های زیر مراجعه فرمایید.

با حساب، تبدیل واحد آنلاین

واحدیاب، تبدیل واحد آنلاین

تماد کالا، مبدل واحد آنلاین

برای انجام این کار فقط کافی است تا واحد مورد نظر خود را انتخاب کنید. مثلا واحد تن را در نظر بگیرید. سپس می توانید عدد مورد نظر خود را در این سیستم وارد کنید و پس از انجام این کار، عملیات تبدیل واحد را آغاز کنید. نکته ای که لازم است در این بخش به آن اشاره شود این است که این دسته از نرم افزارهای پیشرفته به طور معمول، به نحوی طراحی و تولید می شوند که می توانند برای هر یک از گروه های محصولات، مقدار مربوط به آن را محاسبه نمایند. به عنوان نمونه در صورتی که شما یک عدد را به مقدار مشخص مورد نظرتان، در این نرم افزارها وارد کنید، سیستم نرم افزاری شما می تواند ابزار معادل آن را در هکتار، سانتی متر، فوت مربع، به همراه کیلومتر و یا حتی میلی متر نشان دهد. از طریق به کارگیری این سیستم ها می توانید به تبدیل واحدهای سطح، تبدیل واحدهای وزن و تبدیل واحدهای طول دست بزنید.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید