شرکت های سازنده ترازوی صنعتی انبار، ترازوی فروشگاهی

  • چهارشنبه 09/تیر/1400
شرکت های سازنده ترازوی صنعتی انبار، ترازوی فروشگاهی
ترازو که به آن میزان یا وزن سنج گفته می‌شود و یا به عبارت دقیق‌تر جرم سنج، نامیده می‌ شود

از جمله ابزارهایی است که از آن برای سنجش مقدار اجسام، استفاده می کنند. ترازوها دارای انواع مختلفی هستند و در اشکال متنوعی تولید می شوند. از جمله انواع این تجهیزات اندازه گیری می توان به ترازوی فروشگاهی، ترازوی صنعتی، ترازوی خانگی، ترازوی آزمایشگاهی و... اشاره کرد. در سال های اخیر و به دلیل بروز مشکلاتی در اندازه گیری مقدار اجسام با استفاده از ترازوهای سنتی و قدیمی، نوع دیگری از ترازو نیز به بازار وارد شده است که مکانیسم متفاوتی دارد و به آن، ترازوی دیجیتالی گفته می شود.

این دسته از تجهیزات با استفاده از مدار الکترونیکی و مجموعه ای از بردها و قطعات دیجیتالی به وجود آمده اند و به دلیل دقت در اندازه گیری، توانسته اند جایگاهی قابل توجه را در میان این محصولات به دست آورند. هر یک از انواع ترازوهایی که در بالا به آن ها اشاره شد مختص کاربرد در مکانی خاص، با قابلیت های ویژه هستند. در ادامه به معرفی دو نمونه معروف از این ابزارها خواهیم پرداخت.

ترازو صنعتی انبار

ترازوی صنعتی

یکی از انواع ترازوها، ترازوی صنعتی است. این دسته از محصولات سنجش و اندازه گیری، همان طور که از نامشان مشخص شده است در صنایع دارای کاربرد وسیع هستند. این تجهیزات، از بدنه بسیار مقاومی به وجود می آیند و خود دارای انواعی هستند. از جمله انواع این ترازوها می توان به نوع ترازوی قطعه شمار اشاره کرد. این دسته از محصولات سنجش دارای امکان شمارش قطعات هستند و می توانند در حین عملیات توزین، تعداد قطعات را نیز شمارش کنند. ترازوهای دقیق از جمله ترازوهای دقت 1/0 گرم و 1 گرم و 10 گرم در این دسته از ترازوهای صنعتی قرار داده می شوند. این دسته از تجهیزات سنجش و اندازه گیری، ویژگی های خاصی نیز دارند. از جمله این ویژگی ها می توان به ضد آب این ابزارها اشاره کرد. این دسته از سیستم ها دارای کفه بزرگی نیز هستند و از علمک نیز برخوردارند. از طریق به کارگیری این تجهیزات می توان انتظار دقت بالایی را در ظرفیت های بسیار بالا داشت.

ترازوی فروشگاهی

این دسته از ترازوها بر حسب نیاز فروشگاه ها و خرده فروشی ها طراحی می شوند و به تولید می رسند. ترازوهای فروشگاهی، به طور معمول در دو دسته، اجرایی و ساخته می گردند که عبارتند از محصولات علمک دار و بدون علمک.
لازم است بدانید که ترازوهای فروشگاهی دارای ظرفیت های متعددی هستند و امکانات مختلفی نیز برای تولید آن ها در نظر گرفته می شود. از جمله امکاناتی که در بسیاری از این ابزارهای سنجش وجود دارد می توان به قابلیت چاپ فاکتور فروش اشاره کرد. قابلیت اتصال به کامپیوتر و اتصال به نرم افزار انبار، اتصال به بارکد خوان، شبکه شدن میان چندین ترازو و... از دیگر قابلیت های به کار رفته در طراحی این سیستم ها است. ترازوهای فروشگاهی در بیشتر موارد در دو شکل، تهیه و ساخته می شوند که عبارتند از نوع سینی و نوع لبه دار. بیشتر این ابزارها از جنس استیل و پلاستیک فشرده تولید می شوند.

مکانیزم توزین ترازو

لازم است بدانید که مکانیزم توزین ترازو در انواع ترازوهای مختلف عقربه ای، کفه ای، دیجیتالی و... با یکدیگر متفاوت است. این امر بیشتر در سیستم توزین دیجیتال رعایت شده است. در ترازوهایی که به شیوه سنتی طراحی و تولید می شدند از جمله ترازوهای کفه ای، به طور معمول، اجسامی به عنوان تراز با وزنی مشخص و قالبی معین، برای سنجش و ارزیابی مورد استفاده قرار می گرفتند. با استفاده از این ابزار، تنها وزن هایی را می توانستیم مورد سنجش و اندازه گیری قرار دهیم که از قبل، وزنه مورد نظر آن وزن ساخته شده باشد. در غیر این صورت، توزین و یا عملیات وزن کشی آن جسم، به طور دقیق و منظم توسط ترازو امکان پذیر نبود.
بنابراین در سال های اخیر برای برطرف نمودن این مشکلات، نسل جدیدی از ترازوها به صورت های دیجیتال طراحی و ساخته شدند. این دسته از ابزارهای سنجش، بر اساس اصل تعلیق اجسام بدون آب طراحی و تولید شدند. ترازوهای دیجیتال دارای قابلیت های عمده هستند.

از جمله این قابلیت ها می توان به این عامل اشاره کرد که آن ها می توانند جرم اجسام مورد نظر را بدون هیچ گونه هم ترازی با جسم دیگر و تنها با اتکا به نیرویی که جسم مورد نظر در تعلیق خود به ترازو وارد می کند، اندازه بگیرند. اولین ترازوهای دیجیتال ساخته شده از این نوع، برای به نمایش در آوردن وزن، از عقربه استفاده می کردند. اما در حال حاضر در مدل های بسیار پیشرفته تر، ترازوهای دیجیتالی به یک نمایشگر، مجهز شده اند. این دسته از ابزار سنجش می توانند وزن اجسام مختلف را با دقتی بسیار بالاتر و با جزئیاتی بسیار دقیق تر به نمایش در آورند.

بیشتر بدانید: تجهیزات انبارداری

ترازو و کاربرد ترازو در انبار

یکی از موارد استفاده از ترازوهای صنعتی، در انبارها است. به طور کلی می توان گفت باسکول های صنعتی از جمله باسکول های 500 کیلویی و یا 300 و 220 کیلویی در ظرفیت های بسیار متنوعی توسط شرکت های مختلف، طراحی و تولید می شوند. بیشترین میزان استفاده از این تجهیزات اندازه گیری، در کارگاه های صنعتی است. به همین دلیل به این دسته از باسکول ها، مخصوص انبار نیز گفته می شود. در حالت کلی، ترازوها و باسکول های صنعتی از 500 کیلوگرم تا 5000 کیلوگرم، در صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. منظور از صنایع، به هر گونه مکان صنعتی گفته می شود که در آن مکان، کالایی تولید می شود و قرار است آن کالا به یک انبار جهت نگه داری انتقال داده شود و پس از آن به مقصد مورد نظر منتقل گردد. این کالا در مقصد و یا در جلوی درب انبار یا کارگاه، به توزین نیاز دارد.
به طور معمول، ترازوهای صنعتی 500 کیلو گرمی به طور خاص برای استفاده در انبار طراحی و ساخته می شوند و به صورت دیجیتالی در دسترس کاربران و صنعتگران و انبارداران و... واقع می گردند. این دسته از تجیهزات سنجش و ارزیابی، دارای یک صفحه فولادی و یا استیل هستند و از علمک آهنی و گارد آهنی به وجود آمده اند. نمایشگر این تجهیزات با استفاده از محافظ آهنی، می تواند در کارگاه ها و انبارها مورد استفاده واقع شود و مقاومت و پایداری و استحکام قابل قبولی را در این محیط ها از خود نشان دهد. ترازوهای 500 کیلویی مخصوص انبار با چرخ های چدنی تولید می شوند. این عامل باعث می شود تا حرکت باسکول، ساده تر و روان تر گردد در طراحی و تولید این تجهیزات سنجش، هم چنین دستگیره ای نیز به کار گرفته می شود که از آن برای هل دادن باسکول استفاده می کنند.

لودسل Load cell چیست؟

لودسل که در زبان انگلیسی به آن Load cell گفته می شود، نوعی حسگر و یا سنسور الکترونیکی است که از آن برای اندازه گیری وزن و میزان نیرو استفاده می کنند. نحوه عملکرد این سیستم به این طریق است که با اعمال نیرو و فشار بر روی آن، یک سیگنال الکتریکی ضعیف، که در بیشتر موارد در اندازه میلی ولت است، بر روی سیستم های خروجی، ایجاد می شود. در حقیقت می توان گفت لودسل، نوعی مبدل است که قادر است نیرو و فشار را به سیگنال های الکتریکی و استاندارد تبدیل کند. لودسل در انواع مختلفی در بازار خرید و فروش می شود. از جمله انواع این سیستم ها می توان نوع کششی، خمشی، فشاری و همچنین لودسل پیچشی را نام برد.
نکته قابل ذکر این است که در بیشتر موارد، از این نوع از تجهیزات سنجش، برای اندازه گیری نیرو درکارخانجات مختلف، استفاده می شود و یا می توان آن را برای اندازه گیری کششی کابل ها و یا حتی کشش نخ در کارخانجات نساجی و صنایع به کار برد.
لازم است بدانید که برای اندازه گرفتن وزن از طریق ترازوهای دیجیتال نیازمند لودسل هستیم. در حال حاضر انواع مختلفی از لودسل توسط شرکت های مختلف سازنده این محصولات تهیه و تولید می شوند. این تجهیزات برندهای مختلف و ظرفیت های متعددی نیز دارند و در ساخت انواعی از ترازوها و باسکول های الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرند. بسیاری از سیستم های اتوماتیک که اساس فعالیتشان، اندازه گیری وزن مواد در کاخانه هایی از قبیل کارخانه های تولید مواد غذایی، کارخانجات آسفالت، پلانت های شیمیایی و... است، از لودسل استفاده می کنند.
این دسته از تجهیزات سنجش و ارزیابی وزن مواد، شامل یک هسته فلزی با آلیاژی معلوم و مشخص هستند و از مجموعه ای از مقاومت های الکتریکی نیز به وجود آمده اند که در اثر اعمال نیرو و فشار مانند دیگر ابزار، تغییر شکل پیدا می کنند. از طرف دیگر پس از برداشته شدن این میزان از فشار، به حالت اولیه خود باز می گردند. نکته قابل ذکر در این زمینه این است که میزان بازگشت پذیری این ماده می تواند میزان دقت و هم چنین کیفیت این ابزار را تعیین و مشخص نماید.

برندهای معروف لودسل و اتصال به نرم افزار انبار

همان طور که پیش از این نیز گفته شد این تجهیزات، توسط شرکت های مختلف و برندهای متعدد و معروفی، طراحی و تولید می شود. از جمله برندهای معرف این ابزار سنجش می توان به برندهای ریویر REVER، ویشای VISHAY، زمیک ZEMIC، سل تک CELLTEC، لاماس LAUMAS و... اشاره کرد.
یکی از قابلیت های این تجهیزات، اتصال به نرم افزار انبار است. همان طور که می دانید در نشان دهنده های وزن، محدودیت هایی وجود دارد که باعث می شود مشکلاتی برای باسکول داران ایجاد شود. این عامل باعث شده تا برخی از شرکت ها نرم افزارهای کامپیوتری باسکول را طراحی کنند. این دسته از نرم افزارها می توانند وزن اجسام را بدون دخالت اپراتور دریافت نمایند. استفاده از کلیدهای میانبر در تمامی عملیات توزین از دیگر امکانات این سیستم ها است. این نرم افزارها به طور معمول دارای فیلدهای متعددی هستند. از جمله این فیلدها می توان به نوع کالا، بارنامه، هزینه توزین، مبدا، مقصد، مشتری و... اشاره کرد.


درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید