مسئولیت ها و مهارت های مورد نیاز برای مدیریت انبار

  • دوشنبه 03/آذر/1399
مسئولیت ها و مهارت های مورد نیاز برای مدیریت انبار

فوت و فن های انبارداری

در محیط پر هزینه و بهره وری محور امروزی، بسیاری از شرکت ها و تولیدکنندگان تعریف خود را از انبارداری تغییر داده اند. سازمان ها درصدد هستند تا بهترین عمل بهینه ای را که متضمن حداقل هزینه باشد، معین کرده و در این راستا از فنون و علم مدیریت انبارها، بهره ای شایان ببرند. مدیران انبار بخش مهم فرآیند زنجیره تامین هستند. آن ها بر ورود و خروج کالا، ذخیره سازی و کارهای مهم دیگر نظارت دارند. این مدیران باید زیردستان، فرآیندها و سیستم ها را مدیریت کرده و مطمئن شوند که اهداف آن ها در جهت بهره وری محقق می شود.​

همچنین آن ها بر حفظ و نگهداری انبارها و سیستم های مدیریت کارگران نظارت کرده و ممکن است درگیر ذخیره سازی اتوماتیک عملیات هم شوند. برای اینکه بیشتر با این سمت سازمانی آشنا شوید، گزارش زیر را دنبال کنید.

برنامه ریزی و هماهنگ کننده

مدیران انبارداری عملیات انبار را هماهنگ کرده و برنامه ریزی می کنند. آن ها باید در علوم ریاضی و کامپیوتر مهارت داشته باشند. همچنین نیاز است که برنامه ریز و سازمان دهنده مناسبی باشند. شغل مدیر انبار به گونه ای است که باید خود را آماده کار تحت فشار برای برآوردن اهداف در زمان نهایی کند. برای اینکه در این شغل موفق شوید نیاز است که تجارب و صلاحیت هایی را در عملیات توزیع و انبارداری داشته باشید، اما داشتن یک پیش زمینه در خرده فروشی و مدیریت انبارداری یکی از شروط لازم است.

فعالیت های کاری و روزمره

به عنوان یک مدیر انبار وظایف و مسئولیت های زیر را خواهید داشت: کار با زیردستان، تامین کنندگان و شرکت های حمل و نقل، برنامه ریزی و انتقال و ارسال کالاها، نظارت و تنظیم فضاهای ذخیره سازی، پیگیری سطح موجودی کالا با استفاده از برنامه های کامپیوتری، اطمینان از کافی بودن موجودی و ذخیره سازی صحیح با رعایت اصول و ایمنی برای مواد غذایی یا شیمیایی، سازماندهی استخدام و آموزش کارکنان بخش انبار.

نظارت بر اجرای صحیح محل یابی و جانمایی اقلام انبار و تجهیزات انبار، سرویس دهی و خدمات رسانی و همکاری با سایر واحدها، سر و سامان دادن وضعیت انبارها و حل و فصل مسائل مربوط به اداره انبارها، هدفمند کردن روش طبقه بندی موجودی های کالا و نحوه چیدن، قرار دادن، جابه جایی و حمل آن ها در انبار، تنظیم گزارش های منظم آماری روزانه، هفتگی یا ماهانه، برگزاری جلسه با سرپرست هر تیم کاری و شنیدن مسائل و مشکلات آن ها، حفظ استانداردهای سلامت، ایمنی و بهداشتی در محیط کار و نظارت بر حفظ و نگهداری تجهیزات و ماشین آلات و ابزارها.

شرایط و ساعات کاری

نیاز است شما به عنوان مدیر انبار به طور میانگین 36 تا 45 ساعت در طول هفته در محل کار حاضر شوید. شیفت های کاری متفاوتی هم برای آن وجود دارد که از جمله آن می توان به شیفت عصر و شیفت های آخر هفته اشاره کرد. کار شما عمدتا اداری و مدیریت محور بوده و تنها زمان های خاصی نیاز به ورود به انبار اصلی و بازدید خواهید داشت.

صلاحیت های انباردار

اگر می خواهید سمت انبارداری یا مدیریت انبار را بر عهده گیرید، بهتر است پس از کسب تجربیات و صلاحیت های لازم در انبارداری و کارهای توزیع سراغ این شغل بروید. تجربیات مرتبط در دیگر حوزه ها نظیر خرده فروشی نیز می تواند مثمر باشد. بعضی شرکت ها طرح های آموزشی مدیریتی برای کارمندان شان به منظور رسیدن به صلاحیت لازم در این شغل برگزار می کنند. مدیران این سمت می توانند در مواردی مانند لجستیک، مدیریت زنجیره تامین و مدیریت حمل و نقل و ترابری گواهینامه بگیرند.

از دیگر مهارت هایی که یک مدیر انبار باید دارا باشد می توان این موارد را نام برد: مهارت های مناسب در ریاضی، توانایی برنامه ریزی و سازماندهی برنامه های کاری، قدرت تصمیم گیری، توانایی کار در شرایط فشار با زمان محدود، رهبری، مهارت های تیمی و انگیزشی، توانایی ارتباطات نوشتاری و گفتاری مناسب. همچنین مدیر باید توانایی کار با سیستم های مدیریت اطلاعات را داشته باشد. در ادامه به نمونه ای از این سیستم ها که مرتبط با امور انبارداری است، اشاره می کنیم.

موجودی انبار

با اســـتفاده از سیستم های مدیریت اطلاعات که با فناوری بارکد عملیاتی می شوند می توان حجم وسیعی از اطلاعات موجودی انبار را ثبت کرد. انبارها شامل تمامی انواع انبار مانند انبار مواد اولیه، انبار قطعات یدکی، انبار محصول و... است. به دلیل ثبت در لحظه توسط دستگاه های POCKET PC، آمار موجودی به صورت دقیق، به روز و بدون خطا قابل گزارش گیری خواهد بود.

استفاده از فناوری RFID در انبار

استفاده از فناوری RFID در انبار

RFID یکی دیگر از فناوری های قابل استفاده در جهت ردیابی و شناسایی اشیا یا اشخاص است. به کمک این تکنولوژی می توان اقلام موجود در انبار (مواد اولیه، قطعات، محصول و...) را توسط برچسب الصاق شده روی هر کالا ردیابی کرد. تگ ها حاوی داده های گوناگونی از کالاهای انبار هستند که به صورت بی سیم با گیرنده ها ارتباط برقرار و اطلاعات را رد و بدل می کنند.

استفاده از فناوری بارکد در انبار

یکی از بخش های مهم به کارگیری فناوری بارکد در بخش انبار است. بارکد که همان میله های عمودی تیره رنگ روی زمینه ای روشن است، می تواند تا 128 کیلوبایت اطلاعات را در خود جای دهد. به دلیل منحصربه فرد بودن شماره سریال هر بارکد، انبار (مواد اولیه، قطعات، محصول و...) مبتنی بر فناوری بارکد انباری سریالی خواهد بود. به این معنی که تمامی کالاهای بارکددار حتی با توجه به همسان بودن مشخصات از هرنظر، هر کدام دارای سوابق جداگانه در انبار سریالی مبتنی بر بارکد خواهند بود. این امر در عمل به آگاهی از ریز اطلاعات انبار، چه در ورود یا خروج و چه در بحث انبارگردانی ها و اخذ گزارش های دقیق موجودی کمک می کند.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید