جک پالت چیست؟ و نکات مهم در خرید جک پالت مناسب برای انبار

  • شنبه 04/مرداد/1399
جک پالت چیست؟ و نکات مهم در خرید جک پالت مناسب برای انبار
در این مقاله به معرفی جک پاک ها و انواع آن ها می پردازیم و همچنین نکاتی را جهت خرید ارائه خواهیم داد.

جک پالت چیست؟

جک پالت یکی از ماشین آلات مکانیکی و دستی حمل بار در انبارها و مکان های کوچک و بزرگ است که در تناژ های مختلف نسبت به نیاز مشتری تولید می شود.

انواع جک پالت

جک پالت ها به چند شکل استاندارد (عادی) و جک پالت قیچی جک پالت ترازو دار جک پالت گاوانیزه (ضد زنگ) تولید میشوند که هر کدام از این نوع جک پالت ها بسته به نیاز مصرف کننده خریداری و استفاده می شود.

در کارخانجات مواد غذایی از جک پالت های ترازودار (باسکول دار) جهت وزن کشی استفاده میشود و یا در نقاطی که رطوبت زیاد باعث خرابی فلز ماشین آلات میشود از جک پالت گاوانیزه استفاده میکنند که مشکل زنگ زدن را حل کرده است در انبارهایی که نیاز به حمل بار در ارتفاع بالاتری میباشد از جک پالت قیچی استفاده می کنند.

جک پالت از چه اجزایی تشکیل شده است

  • دسته ی جک پالت که اهرم بالابرنده و فرمان نیز گفته می شود
  • محفظه جلوی جک پالت که پمپ هیدرولیک در آن قرار دارد
  • چرخ های جلو با قابلیت چرخش 360 درجه
  • شاسی هرمی جلوی جک پالت
  • شاخک ها
  • چرخ های عقبی

جک پالت چیست؟

انواع چرخ های جک پالت

  • چرخ پلی اورتان​: جهت سطوح هموار، بدون صدا، ضد سایش، طول عمر بالا و چسبندگی بیشتر
  • چرخ فولادی: جهت استفاده در محیط های بسیار خشن مانند آهنگری و کارگاه های فلزات
  • چرخ تفلون (پلی آمید): سطوح هموار، حداقل نیرو در کشش، مقاوم، مناسب محیط های شیمیایی
  • چرخ لاستیکی: بهترین انتخاب در بی صدایی و نرمی، مناسب در سطوح نرم و خشن
بیشتر بدانید: ISPM-15 در پالت چیست؟

هنگام خریدجک پالت ​به این نکات توجه نمایید

  1. در هنگام خرید لیفتراک نیاز سنجی بسیار مهم است یعنی شما متوجه نیازی که برای خرید دارید باشید.
  2. بهتر است که جک پالتی که تهیه می کنید چرخ های پلی اورتان داشته باشد.
  3. توجه به برند و جنس پمپ هیدرولیک نیز در خرید جک پالت امری واجب و ضروری است.
  4. توجه به طول شاخک ها و ارتفاع بالابری جک پالت نیز از سوی مشتری حائز اهمیت است.
  5. جنس بدنه در نقاط بسیار مرطوب بهتر است از گالوانیزه استفاده شده باشد.

اجزای تشکیل دهنده پمپ جک پالت

  • پیستون بزرگ یا شافت بزرگ که عمل بالا رفتن و انجام میده
  • سوپاپ
  • پدال: قسمتی که تخلیه می کند
  • سیلندر یا شافت کوچک و بالاش یک قسمت پولکی داره
  • فنر
  • پوسته ی پمپ
  • پیچ هواگیری و اضافه کردن روغن
  • لوازم آببندی که داخل قرار می گیرد

تعمیر و نگهداری جک پالت

جک پالت دوام و تطبیق پذیری بالایی را به صورت همزمان فراهم می کند. به همین دلیل یکی از پرکاربردترین دستگاه ها در زمینه تجهیزات انبارداری می باشد، به منظور جلوگیری از ایجاد اختلال در تجارت و نگهداری از تجهیزات در وضعیتی مناسب به شما یک روال تعمیر و نگهداری از دستگاه را بعد از خرید جک پالت دستی پیشنهاد می کنیم، که به شما کمک می کند گرفتار عیب و نقص در دستگاه نشوید، البته این مسائل به دلیل دوام بالای دستگاه کم پیش می آید اما از مسائل مهمی است که باید به آن برای عمر طولانی دستگاه خود توجه کنید.

تعمیر و نگهداری جک پالت

پر کردن روغن در جک پالت یا پمپ هیدرولیک آن

جابه جایی بارهای سنگین بدون استفاده از این دستگاه غیر ممکن است و این دستگاه به کمک پمپ هیدرولیک، بالابری بار را انجام می دهد و این پمپ از روغن هیدرولیک برای انتقال فشار مورد نیاز برای بالابری بار استفاده می کند. بخشی از نگهداری جک پالت، بررسی روغن هیدرولیک برای اطمینان از قرار گرفتن در سطح مناسب می باشد. نحوه پر کردن روغن از مطالبی است که باید در این زمینه یاد بگیرید که در ادامه به شرح آن می پردازیم

1- گام اول

جک پالت دستی مورد نظر را کافی است در یک سطح صاف و سخت قرار دهید و دسته کنترلی آن را به حالت پایین منتقل کنید تا شاخک ها به پایین ترین حالت باشند.

2- گام دوم

با استفاده از پیچ گوشتی سر صاف پلاگین و واشر محل مخزن روغن هیدرولیک را باز کنید. در صورتی که اطلاع ندارید کجاست به دفترچه دستگاه هم می توانید مراجعه کنید.

3- گام سوم

با استفاده از قیف روغن هیدرولیک را وارد دریچه مخزن کنید و سطح را بررسی کنید و بیش تر از حد مجاز نریزید.

4- گام چهارم

با استفاده از دسته جک پالت دو سه بار پمپ کنید تا روغن وارد پمپ هیدرولیک شود.

5- گام پنجم

گام 3 و 4 را چند بار تکرار کنید تا این که سطح روغن در پایین دریچه مخزن پایدار شود.

6- گام ششم

پلاگین و واشر مخزن روغن هیدرولیک را در جای خود قرار دهید و با استفاده از پیچ گوشتی مسطح آن را محکم پیچ کنید و هر گونه روغن اضافی را روی مخزن هیدرولیک با دستمال پاک کنید.

بیشتر بدانید: 14 اصول کار با پالت ویژه انباردار

نکات مربوط به بازرسی واحد هیدرولیک

در ابتدا باید خارج واحد هیدرولیک برای نشتی روغن بررسی شود سپس خود واحد هیدرولیک یا همان پمپ هیدرولیک بررسی شود، برای انجام این کار بار یا پالت باید بر روی جک پالت قرار گرفته شود و سپس آزمایش انجام شود. روال کار به این صورت است که بار سنگینی را بر روی جک پالت قرار می دهید اما توجه داشته باشید که از حداکثر ظرفیت مجاز خارج نشود، سپس اجازه می دهید برای 15 تا 20 دقیقه به همان حالت با بار باقی بماند. از این طریق به سرعت می توانید عملکرد دستگاه خود را اندازه گیری کنید. هم چنین در صورتی که نشتی روغن داشت آن را بررسی کنید، نوع روغنی هم که برای پمپ هیدرولیک استفاده می کنید بسیار مهم است که نوع آن را باید از شرکت تولید کننده جک پالت بپرسید. به این نکته هم توجه کنید که از روغن خودرو یا روغن ترمز برای پمپ هیدرولیک استفاده نکنید.

تعمیرات پمپ هیدرولیک جک پالت

تعمیرات پمپ هیدرولیک جک پالت

نکاتی که پمپ هیدرولیک به تعمیر نیازمند است.

1- جک پالت قادر به بلند کردن بار نیست

گرفتاری هوا در پمپ هیدرولیک: برای حل این مشکل دسته را در وضعیت خلاص قرار دهید، سپس به صورت دستی دسته را به سرعت بین 5 تا 10 بار و یا برای مدت زمان 15 دقیقه بالا و پایین ببرید (پمپ کنید) یا تا زمانی این کار را انجام دهید که مشکل برطرف شود.

مایع پمپ هیدرولیک کم است:جک پالت را در سطح پایین قرار دهید، سپس پلاستیکی را که محفظه مایعات هیدرولیک را محکم نگه داشته است، جدا کرده و مخزن روغن را دوباره پر کنید. اگر مشکل همچنان ادامه داشته باشد، شاید مجبور شوید مخزن جک پالت را تخلیه کرده و دوباره شروع کنید.

2- جک پالت بعد از بلند کردن بار پایین می آید

اگر بعد از این که جک پالت (پالت تراک) را بالا می برید به سرعت پایین می آید یا این که جک پالت با بار بالا نمی رود و بدون بار بالا می رود همانند فیلم زیر دریچه هیدرولیک را باز کنید و اجازه دهید روغن و ناخالصی ها بیرون بیاید.

3- جک پالت قادر به حرکت کردن نیست

چرخ جک پالت آسیب دیده است: سعی کنید چرخ را جدا کنید و آن را مجددا وصل کنید و مطمئن باشید چرخ متناسب با دستگاه است و مانعی برای حرکت آن وجود ندارد در صورتی که هم چنان مشکل پابرجا بود حتما چرخ را تعویض کنید. در صورتی که با نحوه تعویض چرخ آشنایی ندارید می توانید فیلم آموزش تعویض چرخ جک پالت را مشاهده کنید.

4- جک برای پایین آوردن بار به مشکل می خورد

دستگاه را به دقت بررسی کنید به دنبال هر گونه مشکلات ساختاری به ویژه قطعات فریم دستگاه باشید. قطعاتی که هنگام بازرسی باید به دقت بررسی شود شامل : پیوند بالابری و میله فشار است. در صورتی که هر قطعه ای معیوب باشد باید به سرعت تعویض شود.
منبع: karamachinery.ir

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید