تبدیل واحدهای پولی کشورها در گوگل شیتس

  • شنبه 06/اردیبهشت/1399
تبدیل واحدهای پولی کشورها در گوگل شیتس

تبدیل واحد پول در اسپریدشیت ها می تواند اهمیت زیادی داشته باشد. از آنجایی که واحد های پولی در گذر زمان به طور ممتد در حال تغییر هستند بد نیست که تلاش کنیم با اتخاذ ساز و کاری مناسب این تغییرات را به صورت همیشگی و آنلاین و خودکار روی اسپرید شیت های خود داشته باشیم.

در این مطلب تصمیم گرفتیم شما را با تابع GOOGLEFINANCE در گوگل شیتس آشنا کنیم. با استفاده از این تابع می توانید با استفاده از سرویس گوگل به تبدیل واحد های پولی بپردازید. در این مطلب فرمول ها را بین l فرمول l قرار داده ایم تا شروع و پایانش مشخص باشد. با ما همراه باشید.

تبدیل واحد پولی به صورت آنی و خودکار

تابع GOOGLEFINANCE می توانید با استفاده از آخرین اطلاعات موجود در دنیا، به صورت زنده واحد های پولی مختلف را به یکدیگر تبدیل کند. در واقع این تابع از طریق اینترنت و دسترسی به مارکت های اقتصادی جهانی این مهم را به انجام می رساند و هر 20 دقیقه یک بار آپدیت می شود.

فرمت فرمول GOOGLEFINANCE برای یافتن تبدیل واحد پول به صورت lGOOGLEFINANCE("Currency:USDGBP)l است که می توانید با جایگزین کردن USD و GBP با دیگر واحد های پولی (به صورت سه حرفی)، تغییرات مد نظر خود را اعمال کنید.

اسپریدشیت‌

در مثال بالا تبدیل واحد پولی دلار آمریکا به پوند انگلیس انجام شد. در مثال یاد شده، کد های مربوط به واحد پولی به صورت مستقیم در خود فرمول مورد استفاده قرار می گیرند اما شما می توانید آن ها را جدا از هم هم وارد کنید.

برای این کار کد های مربوط به هرکدام از واحد های پولی را می توانید در سلولی جدا نمایش دهید (مثلا دلار آمریکا را می خواهیم در سلول A1 و پوند انگلیس را در سلول B1 نمایش دهیم).

در سلول سوم کافیست فرمول را به صورت l GOOGLEFINANCE("Currency:"&A1&A2) l وارد نمایید. با این کار به طور خودکار به جای دو آرگومان به ترتیب مقادیر درج شده در سلول های A1 و A2 را ورودی تابع مد نظر کرده اید.

اسپریدشیت‌

مقادیر بالا در ستون های A و B لیست شده اند. فرمول GOOGLEFINANCE که در C2 مورد استفاده قرار گرفته، نتیجه نهایی تبدیل واحد را انجام می دهد. در این مثال تنها یک دلار آمریکا به یک پوند انگلیس تبدیل شده. برای تبدیل مقدار بالاتر می توانید آن را در عدد بزرگتری ضرب کنید.

به عنوان مثال، برای تبدیل 100 دلار آمریکا به پوند انگلیس، می توانید مقدار 100 دلار را در نتیجه مشخص شده در ستون C ضرب کنید. مانند تصویر زیر:

اسپریدشیت‌

در این مثال تبدیل سه مقدار متفاوت از دلار آمریکا به پوند بریتانیا را به نمایش گذاشته ایم. تابع GOOGLEFINANCE در ستون C کار خود را انجام می دهد و مقدارش در اعداد درج شده در ستون B ضرب می شود.

بیشتر بدانید: ایزو 4217 و موارد استفاده از آن در برنامه نویسی

یافتن مقادیر قدیمی تبدیل واحد پول

تابع GOOGLEFINANCE این امکان را به شما می دهد که بتوانید مقادیر تبدیل واحد پول در زمان گذشته را هم داشته باشید. در واقع تابع یاد شده همه تغییرات اعمال شده را در پایان یک روز یا یک هفته که توسط شما مشخص شده، نمایش خواهد داد.

برای اعمال بازه زمانی مد نظر خود برای این تابع، روی یکی از سلول های خالی کلیک کنید و فرمول l GOOGLEFINANCE("Currency:USDGBP"، "price"، DATE(YYYY،MM،DD)، DATE(YYYY،MM،DD) l را وارد کنید. اولین تابع داخلی DATE در این فرمول نشان دهنده زمان شروع بازه و دومین DATE تاریخ پایان بازه را نمایش می دهد.

تنها کافیست به جای YYYY سال مد نظر خود، به جای MM ماه و به جای DD روز را در تابع DATE وارد کنید. همچنین باید کد های تبدیل مقادیر را برای تبدیل واحد هایی که به دنبال آن هستید به طور دقیق مشخص نمایید.

اسپریدشیت‌

اگر فقط می خواهید تغییرات یک روز نمایش داده شود، می توانید از فرمول l GOOGLEFINANCE("Currency: USDGBP"، "price"، DATE(YYYY،MM،DD) l استفاده کنید. مشخص است که به جای آرگومان های ورودی تابع DATE باید از تاریخ همان روز استفاده کنید.

اسپریدشیت‌

استفاده از توابعی مثل TODAY به جای تابع DATE به شما اجازه می دهد که هر روز لیستتان آپدیت شود. در واقع با درج تاریخ و با گذشت چند روز، تغییرات همان تاریخ نمایش داده خواهد شد. اما با استفاده از تابع TODAY به جای DATE اسپریدشیت شما ستون هایش هر روز تغییرات را نمایش خواهد داد. برای استفاده از این تابع باید از فرمول زیر استفاده کنید:

l GOOGLEFINANCE ("Currency:USDGBP"، "price"، TODAY()-7، TODAY() ) l

اسپریدشیت‌

تابع TODAY به عنوان بازه پایانی تاریخ مورد استفاده قرار می گیرد، به این خاطر که لیست شما همیشه می خواهد آخرین تغییرات را به نمایش بگذارد (در این مثال تبدیل واحد دلار آمریکا به پوند انگلیس) و این کار قرار است برای هفت روز گذشته انجام شود؛ به همین خاطر باید اولین تابع TODAY را منهای 7 کنیم.

برای افزایش بازه زمانی یا کوتاه کردن آن، کافیست عدد 7 مورد استفاده در این مثال را تغییر دهید.

منبع: دیجیاتو

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید