آیا رشته و شغل حسابداری مناسب شما است؟

  • چهارشنبه 14/اسفند/1398
آیا رشته و شغل حسابداری مناسب شما است؟

حسابداری نیاز به کار و حفظ قواعد و قوانین دارد. اگر بتوانید قوانین را حفظ کنید، موفق خواهید بود.

شاید شما در حال تحصیل در مقطع کارشناسی هستید یا تحصیل می کنید، اما شما باید یک کلاس حسابداری برای تکمیل تحصیلات خود داشته باشید. "آیا حسابداری سخت مهم است؟ پاسخ صادقانه است: بله، و نه. برخی از جنبه های حسابداری می تواند پیچیده باشد، اما در نهایت به کار سخت و تحصیل مثل سایر کلاس های کالج نیاز دارد. زمانی که شما به مزایای تبدیل شدن به یک حسابدار نگاه می کنید، زمان و انرژی که به یادگیری اختصاص می دهید بیشتر از ارزش آن است.

کارهای یک حسابدار

حسابدار چه کاری انجام می دهد؟

در ابتدا مهم است که یک تصویر واضح از آنچه که یک حسابدار انجام می دهد، داشته باشید. به طور متوسط، حسابدار روزمره اطلاعات مالی برای کسب و کارها، گروه های دولتی یا مشتریان فردی را به روز می کند. آن ها به دقت ترازنامه ها را چک می کنند تا اطمینان حاصل شود که همه چیز درست و جاری است.

بعضی از حسابداران توسط شرکت های بزرگ استخدام می شوند، در حالی که دیگران مستقیما قراردادی هستند. بعضی از کارکنان تمام وقت را برای یک شرکت کار می کنند و بعضی از آن ها کار نیمه وقت را انجام می دهند و در طول دوره مالیات یا بودجه بندی سال های آخر به کار خود ادامه می دهند. تبدیل شدن به یک حسابدار گزینه های زیادی از جمله آزادی برای تخصص در یک منطقه خاص بر اساس علاقه هایتان به شما می دهد.

مزایای تبدیل شدن به یک حسابدار

هنگامی که به جوانب مثبت و منفی برای رفتن به ​رشته حسابداری نگاه می کنید، جوانب مثبت بسیار جذاب است. تبدیل شدن به یک حسابدار، امنیت شغلی را به ارمغان می آورد، به خصوص اگر مجوز CPA کسب کنید، که بعدا به آن افزوده می شوید. رشد کار در زمینه حسابداری به طور مداوم در حال افزایش است، با حسابرسان تقاضا در سراسر کشور، بنابراین شما را به یک مکان خاص گره خورده نیست. اگرکسی است که با تغییرات مقابله نکند، حسابداری یک مسیر شفاف را بدون هیچ شگفتی در افق ارائه می دهد.

بیشتر بدانید: حسابرسی و وظیفه حسابرس در انبار چیست؟

یک فرضیه که اغلب در مورد حسابداری وجود دارد این است که ریاضیات بسیار دشوار را شامل می شود. با این حال، فقط به این دلیل که حسابداران با اعداد در تمام روز کار می کنند، به این معنی نیست که حسابداری پر از معادلات پیچیده است. در واقع، ریاضی که در حسابداری استفاده می شود، نسبتا ساده است. هیچکدام از آن فراتر از سطح دبیرستان نیست. اگر شما در حال تحصیل در کسب و کار هستید، محاسبات یا طبقات آماری که باید انجام دهید، احتمالا سخت تر از حسابداری است. بنابراین اگر شما در ریاضی مهارت نداشته باشید یا آن را به عنوان یک موضوع نپسندید، حسابداری قابل تحمل خواهد بود و غیرممکن است.

10 مهارت ویژه برای حسابدارن

1- نوآوری

حسابداری از ملزومات هر کسب و کار در روز های اول شکل گیری آن است. هیچ پروژه ای نمی تواند بدون کنترل دقیق و روش مستحکم پیشرفت کند. از این رو، نوآوری از اولین مهارت های مورد نیاز شماست ؛ زیرا همانطور که کسب و کار شما گسترش پیدا کرده و تکامل می یابد، نیازهای حسابداری که با آن روبرو می شوید، پیچیده تر می شوند و خلاقیت و تشخیص شماست که می تواند نجات بخش باشد. در مصاحبه های شغلی، اغلب کارفرمایان نیز به دنبال فردی خلاق و با ایده های تازه هستند که در آینده حسابداری کسب و کارشان تأثیر گذار باشد.

مهارت های حسابدار

2- فهم و ادراک

دستیابی به نوآوری های مورد نیاز در شغل شما، به درک و فهم کامل از زمینه ای که در آن مشغول به کار هستید مرتبط است. جمع آوری و تحلیل اطلاعات و داده های جدید، مدیریت پروژه یا ملاقات با مشتریان جدید، ستون اصلی کارهای روزانه است. بدین ترتیب، فهم سریع اطلاعات از طریق سوالاتی که به خوبی درک شده اند، می توانند به آسانی مشکلات پیش رو در شغل شما را حل کنند.

3- مهارت های ارتباطی

بخشی از نیازهای اساسی در هر صنعت و یا کسب و کار، ارتباطات حیاتی بین واحد های آن است. حسابداران باید اطلاعات پیچیده را از آسان ترین راه انتقال دهند. این که شما یک شرکت برون سازمانی هستید که از طرف یک کسب و کار استخدام شده یا بخشی از یک تیم حسابداری داخل شرکت باشید، همکاری همه جانبه ی شما برای پیشرفت شرکت در تمام سطوح مورد نیاز است. ارزیابی این مهارت ها از زمانی که شما برای اولین سمت حسابداری خود درخواست می دهید، شروع خواهد شد.

4- آگاهی تجاری

در حالی که نیاز به آگاهی تجاری از مهم ترین مهارت های یک حسابدار است، شاید کمی تعجب برانگیز باشد که اغلب افراد این مهارت را فراموش می کنند. آگاهی تجاری در واقع به شناخت راهکارها و جایگاهی که کسب و کار شما در بازار دارد گفته می شود. اینکه چطور و چگونه از تغییرات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تاثیر می پذیرد و از چه طریقی می توان از آن تغییرات استفاده سودمند کرده و تکامل یافت. به طور خلاصه باید بازار شغل خود را به خوبی بشناسید تا بهترین تصمیمات را برای کسب و کارتان بگیرید.

5- اشتیاق

نه تنها در حسابداری، بلکه در هر زمینه ی دیگر، داشتن شور و ذوق برای کار و یادگیری بیشتر، از فاکتور های اصلی موفقیت در آن شغل است. توانایی ایجاد جو مثبت و انتقال آن به تیم و و باور به آنچه که در حال کار بر روی آن هستید، بسیار مهم است. شور و شوق مسری است و نشان می دهد که شما علاقه مند به تجارت خود هستید.

6- ابتکار عمل

ابتکار عمل، مهارتی تلفیقی از فهم و ادراک و اشتیاق شما است. اینکه شما یک تفکر مستقل دارید و می توانید کار خودتان را بدون وابستگی به درستی انجام دهید، باعث اعتماد بیشتر به شما و در نتیجه، مسئولیت بیشترتان خواهد شد. این مهارت از این رو مهم است که اگر تصمیم بگیرید در مرحله بعد از زندگی حرفه ای خود، یک حسابدار آزاد Freelance باشید، بدون کوچکترین مشکلی امور مالی کسب و کار ها را مدیریت کنید.

7- اعتبار و امانت داری

همه ما به برند های خاصی که مدنظرمان داریم متعهد هستیم و تمایل به استفاده از آن ها را داریم. اغلب اوقات استدلال ما در انتخاب هایمان به یک چیز می رسد : اعتماد.

در همان حال که شما در حال ارتقای حرفه ای خود هستید، اعتمادی که افراد و یا سازمان ها به شما می کنند ارزشی مثل پول در تجارت خواهد داشت – یعنی همه چیز! با اعتبار بیشتری که کسب می کنید، فرصت های بیشتری پیش رو خواهید داشت. با ایجاد یک نام تجاری معتبر برای خودتان، آینده ای مستحکم و خوب برای شما پدید خواهد آمد.

8- انعطاف پذیری

توانایی کار کردن برای رسیدن به اهداف دشوار، نیازهای چندگانه ی کارفرمایان و مشتریان و... از چالش های پیش رو در حسابداری است ؛ مهارتی که نباید نادیده گرفته شود و یا تعجب برانگیز باشد. انعطاف پذیری، توانایی خونسردی و در عین حال اعتماد به مهارت های فردی خودتان است.

9- ثبات و پایداری

اگر چه ممکن است این مهارت مستقیما بر حرفه ی شما اثر گذار نباشد، اما آن را باید قبل از شروع زندگی حرفه ای خود به عنوان مهارتی مهم در نظر بگیرید. ممکن است یکی از مزایا و جذابیت های حرفه ای در حسابداری انعطاف پذیری آن باشد ؛ اما با این حال بنیاد مستحکم خود را در اوایل زندگی کاریتان بسازید. تغییرات زیادی که در سطح مالی و حسابداری هر ساله در شرکت ها روی می دهد، می تواند از معایب مدیریت باشد ؛ اما دلیل آن این است که کارفرمایان به دنبال فردی با ثبات خوب و حرفه ای هستند که باعث پیشرفت شرکت آن ها شود.

10- تجارب بین المللی

بسیاری از شرکت های تجاری بر مرحله ی رشد سازمانی خود متمرکز بوده و به دنبال تجارت خارج از کشور هستند. داشتن این تجربه برای یک حسابدار می تواند به نقطه ی مثبتی در رزومه ی او تبدیل شود و در نهایت موقعیت های کاری خوبی برایش فراهم کند.

دروس مورد مطالعه و دانشگاهی در رشته حسابداری

دروس مورد مطالعه و دانشگاهی در رشته حسابداری

رشته حسابداری از جمله رشته هایی است که از داوطلبان سه گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو می پذیرد و در آزمون هر سه گروه نیز درس ریاضی به عنوان مهمترین درس این رشته مطرح است. در واقع داشتن شم ریاضی در رشته حسابداری از اهمیت بسیاری برخوردار است. همچنین یک حسابدار باید بتواند بخوبی گزارش کارهای خود را ارائه دهد. بنابراین باید در ادبیات فارسی مسلط بوده و نگارش خوبی داشته باشد. دانشجوی این رشته باید تحمل ساعت ها کار در پشت یک میز و صندلی و سروکار داشتن با اعداد و ارقام را داشته باشد. همچنین باید دقیق و منظم باشد تا در جمع بندی اعداد و ارقام دچار مشکل نگردد.

دروس پایه رشته حسابداری

روانشناسی عمومی، جامعه شناسی، اصول علم اقتصاد، ریاضیات پایه، ریاضیات کاربردی، آمار کاربردی، مبانی کاربرد کامپیوتر، پژوهش و عملیات، مدیریت تولید، حقوق بازرگانی، پول و ارز بانکداری، مبانی سازمان مدیریت، توسعه اقتصادی، مالیه عمومی، روش تحقیق.

دروس اصلی و تخصصی رشته حسابداری

اصول حسابداری، حسابداری میانه، حسابداری پیشرفته، حسابداری صنعتی، حسابرسی، حسابداری مالیاتی، اصول تنظیم و کنترل بودجه، مدیریت مالی، مباحث جاری حسابداری، متون حسابداری

منبع: قیاس - پارمیس

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید