مالیات شرکت های دانش بنیان

  • يكشنبه 17/دی/1402
  • مدت زمان تقریبی مطالعه
مالیات شرکت های دانش بنیان

اطلاعیه 1 عدم اعمال مالیات بر درآمد اتفاقی برای کمک‏ های بلاعوض دولتی به شرکت‏ های دانش بنیان

قابل توجه شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در اجرای بند (پ) ماده (11) قانون "جهش تولید دانش بنیان" مصوب 1401/02/11 و از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون مذکور )1401/03/21( کمک های بلاعوض دولتی به شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری که با هدف توسعه فناوری به اشخاص مذکور اعطا می شود، مشمول مالیات بر درآمد اتفاقی نخواهد بود.

اطلاعیه 2 معافیت مالیات بر درآمد حقوق کارکنان شاغل در پارک ‎های علم و فناوری

قابل توجه شرکت های دانش بنیان

معافیت مالیات بر درآمد حقوق کارکنان شاغل در پارک های علم و فناوری براساس ماده 10 اصلاحی قانون "حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نو آوری ها و اختراعات" و آئین نامه اجرایی مربوط به آن: کارکنان شاغل در ستاد پارک های علم و فناوری و همچنین کارکنان شاغل شرکت ها وموسسات فناور فعال مستقر در پارک های علم و فناوری نسبت به حقوق دریافتی شان از مراکز یاد شده، مشمول ماده (91) ق.م.م می باشند. بنابراین درآمدهای حقوق کارکنان فوق الذکر از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون جهش تولید دانش بنیان 1401.03.21 مشمول معافیت مالیاتی موضوع ماده (91) ق.م.م می باشد.

نکته:

این معافیت صرفا شامل پارک های علم و فناوری دارای مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد.

تشخیص موضوع و محل فعالیت و تعیین فهرست کارکنان شاغل در پارک علم و فناوری و فرآیند ارزیابی آنان بر عهده رئیس همان پارک علم و فناوری است.

معیارها و شاخص های فرآیند ارزیابی بر اساس مصوبه هیات امنای پارک تعیین می شود.

اطلاعیه 3 حمایت از فعالیت‏ های تحقیق و توسعه شرکت‏ های یاد شده

به موجب بند الف ماده 3 قانون "حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات" شرکت های و موسسات دانش بنیان نوع 1 به مدت 15 سال از پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی معاف گردیده اند. این معافیت صرفا به آن دسته از شرکت های دانش بنیان نوع 1 که به تایید کارگروه ارزیابی شرکت ها و موسسات دانش بنیان (موضوع ماده 4 آیین ارزیابی و حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان) رسیده و به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام شده باشد، اعطا خواهد شد.

بر اساس مصوبه بیست و هفتمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری مورخ 1400/02/06 در راستای حمایت از فعالیت های تحقیق و توسعه و ارائه هدفمند معافیت های مالیاتی ، شرکت های دانش بنیان نوع 1 که اقدام به فروش کالا و ارایه خدمات دانش بنیان نموده و فروش و درآمد دانش بنیان آن ها در سال 1401 بیش از پانصد میلیارد ریال 500/000/000/000 بوده باشد معافیت مالیاتی برای سال مذکور صرفا با در نظر گرفتن میزان هزینه های تحقیق و توسعه آن ها که به تایید کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا می رسد قابل اعطا می باشد.

سایر شرکت های دانش بنیان نوع 1 از معافیت مالیاتی مبتنی بر فروش محصولات دانش بنیان برخوردار می باشند.

اطلاعیه 4 هزینه های قابل قبول به عنوان هزینه کرد تحقیق و توسعه شرکت‏ های یاد شده

قابل توجه شرکت های دانش بنیان

بر مبنای مقررات بند ب ماده 11 قانون جهش تولید دانش بنیان صرفاً هزینه انجام شده در طرح های تحقیق و توسعه تا سقف هزینه های مندرج در طرح (پروژه های تحقیق و توسعه) به عنوان اعتبار مالیاتی قابل کسر از مالیات قطعی شده سال انجام هزینه یا سنوات آتی شرکت ها و موسسات تولیدی اتی دانش بنیان دارای پروانه بهره برداری یا مجوز فعالیت از وزارتخانه ها و نهاده های ذیربط خواهد بود و اعتبار مالیاتی موصوف قابل تسری به سایر هزینه های اشخاص مشمول نمی باشد.

نکاتی در خصوص هزینه های قابل قبول به عنوان هزینه کرد تحقیق و توسعه:

  • هزینه خرید ماشین آلات و تجهیزات به میزان استهلاک سالیانه در طرح تحقیق و توسعه.
  • هزینه خرید مواد اولیه صرفاً به میزانی که در طرح استفاده شده است.

نکاتی در خصوص هزینه هایی که به عنوان هزینه های تحقیق و توسعه موضوع این بند مورد پذیرش قرار نمی گیرد:

هزینه های تحقیقاتی و پژوهشی اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی در واحدهای تولیدی و صنعتی خواهش می کنم دارای پروانه بهره برداری موضوع بند س ماده 132 اصلاحی ق.م.م که از حمایت های مالیاتی موضوع این بند برخوردار گردیده اند به عنوان هزینه های مورد تایید این آیین نامه محسوب نخواهد شد.

هزینه خرید زمین و ساختمان و یا احداث آن جز سرفصل های مورد پذیرش هزینه کرد تحقیق و توسعه نیست.

هزینه هایی که در اجرای بند ب ماده 11 قانون جهش تولید دانش بنیان به عنوان اعتبار مالیاتی از مالیات قطعی شده سال انجام هزینه مذکور یا سال های بعد کسر شوند، مجدداً به عنوان اعتبار مالیاتی یا هزینه قابل قبول مالیاتی از جمله هزینه استهلاک پذیرفته نخواهد شد.

هزینه خرید و نگهداری خودرو به عنوان سرفصل هزینه کرد مورد پذیرش نبوده و صرفاً در صورتی که برای مهندسی معکوس و اجرای طرح تحقیق و توسعه به کار رود با تایید دبیرخانه شورا به میزان استهلاک سالیانه به عنوان هزینه کرد تحقیق و توسعه قابل پذیرش است.

توجه:

شرکت ها و موسساتی که اعتبار مالیاتی موصوف برخوردار شده اند مشمول دیگر حمایت های مالیاتی از جمله معافیت مالیاتی مربوط به شرکت ها و موسسات دانش بنیان موضوع ماده 3 قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و معافیت های مالی مربوط به واحدهای پژوهشی فناوری و مهندسی مستقر در پارک های علم و فناوری و شهرک های فناوری موضوع ماده 9 قانون اخیرالذکر را نخواهند شد.

مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شده بابت کالاها و خدمات مرتبط با سرفصل هزینه کرد تحقیق و توسعه موضوع بند ب ماده 11 قانون جهش تولید دانش بنیان مشمول اعتبار مالیاتی فوق الذکر نمی باشد.

اعتبار مالیاتی مذکور مشمول جایزه خوش حسابی موضوع ماده 190 و خسارت و استرداد موضوع ماده 242 ق.م.م و تهاتر با بدهی سنوات گذشته قبل از سال انجام هزینه و سایر منابع مالیاتی نخواهد بود.

در صورت اظهار خلاف واقعه هزینه های طرح های تحقیق و توسعه اشخاص مشمول از حمایت های مالیاتی موضوع بند ب ماده 11 قانون جهش تولید دانش بنیان محروم و اعتبار مالیاتی اعطا شده به همراه جرایم متعلقه قانونی از آنان مطالبه خواهد شد.

بیشتر بدانید: شرایط شرکت دانش بنیان و مدارک لازم

اطلاعیه شماره 5 شرایط اعمال مالیات به نرخ صفر برای درآمد حاصل از صادرات کالاهای واسطه ای نیمه خام این شرکت ‏ها

قابل توجه صادرکنندگان محترم کالاهای واسطه ای نیمه خام

به منظور هدفمندسازی حمایت های مالیاتی در جهت توسعه و نوآوری به موجب بند الف ماده 11 قانون جهش تولید دانش بنیان، 20 درصد از درآمد حاصل از صادرات کالاهای واسطه ای نیمه خام از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون مذکور 1401/03/21 مشمول مالیات با نرخ صفر می گردد.

فهرست کالاهای واسطه نیمه خام مشمول این معافیت به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی صنعت و معدن و تجارت و نفت و اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی به تصویب هیئت وزیران می رسد.

شرایط اعمال مالیات به نرخ صفر:

الف- مودی مشمول می بایست اظهارنامه مالیاتی شامل ترازنامه و حساب سود و زیان، دفاتر قانونی، اسناد و مدارک حسابداری خود را در موعد مقرر قانونی به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم نمایند.

ب- مودی بایستی درآمدهای خود را به نحو کامل و شفاف به سازمان امور مالیاتی کشور ابراز نماید زیرا مالیات با نرخ صفر صرفاً شامل درآمد ابرازی بوده شامل درآمدهای کتمان شده نمی شود.

اطلاعیه شماره 6 شرایط و میزان پذیرش هزینه های تحقیقاتی و یا پژوهشی اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی

موضوع بند س ماده 132 قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصوب 1394/04/31

هزینه های تحقیقاتی و پژوهشی اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی ( که کمتر از 50% سهام یا سهم الشرکه آن ها متعلق به دولت یا نهادهای عمومی غیر دولتی باشد) و ناخالص درآمد ابزاری حاصل از فعالیت های تولیدی و معدنی آن ها کمتر از ده میلیارد 10/000/000/000 ریال نباشد، حداکثر به میزان ده درصد 10 % مالیات ابزاری سال انجام هزینه مذکو، بخشوده می شود.

بخشودگی مالیاتی موصوف شامل قراردادهای تحقیقاتی و پژوهشی با ویژگی های زیر می گردد:

1- قرارداد تحقیقاتی و پژوهشی با دانشگاه ها و مراکز و مراکز پژوهشی و آموزش عالی دارای مجوز قطعی از وزارتخانه های علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منعقد شده باشد.

2- قرارداد تحقیقاتی پژوهشی در چهارچوب نقشه جامع علمی کشور به تایید وزارتخانه های علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد و در سامانه اطلاعاتی شورای علوم تحقیقات و فناوری (عنف) ثبت شده باشد.

3- گزارش پیشرفت سالانه قرارداد تحقیقاتی و پژوهشی توسط شورای پژوهش دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مربوطه یعنی مجری طرف قرارداد تصویب شده باشد.

4- فهرست طرح یا طرح های تحقیقاتی که قبلاً به تایید مرجع مربوطه رسیده باشد به اداره امور مالیاتی مربوطه تسلیم گردد.

اشخاص موصوف برای بهره مندی از بخشودگی مالیاتی مذکور بایستی شرایط زیر را داشته باشند:

  1. برای فعالیت خود دارای پروانه بهره برداری از وزارتخانه های ذی ربط باشند.
  2. طرح های تحقیقاتی یا پژوهشی مربوط که از 1395/01/01 آغاز گردیده باشد.
  3. مودیان اظهارنامه مالیاتی شامل ترازنامه و حساب سود و زیان، دفاتر قانونی اسناد و مدارک حسابداری خود را در موعد مقرر قانونی و سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم نموده باشند.

توجه:

1) بخشودگی مالیاتی مزبور صرفا در خصوص هزینه های حاصل از طرح های تحقیقاتی و پژوهشی (با رعایت قوانین و مقررات مربوط) می باشد و قابلسری به هزینه های مربوط به سایر فعالیت های اشخاص مذکور نمی باشد.

2) معادل مبلغ منظور شده بابت هزینه های تحقیقاتی و پژوهشی که مشمول مقررات بند س ماده 132 شده اند به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته نخواهد شد.

3) هزینه طرح های تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان موضوع بنده ب ماده 11 قانون جهش تولید دانش بنیان که به عنوان «اعتبار مالیاتی» از مالیات قطعی شده این شرکت ها کسب شده است مشمول این بخشودگی مالیاتی موضوع بند س ماده 132 ق.م.م نمی شود.

4) درآمد حاصل از فروش ضایعات کالای تولیدی و خدمات انجام شده به وسیله ماشین آلات تولیدی نیز جزو درآمد حاصل از فعالیت های تولیدی محسوب می گردد.

5) مودی می بایست درآمدهای خود را به نحو کامل و شفاف به سازمان امور مالیاتی کشور ابراز نماید زیرا معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی صرفاً شامل درآمد ابزاری شده و شامل درآمدهای کتمان شده نمی باشد.

منبع

ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان

برای ارسال صورتحساب به سامانه مودیان می توانید از نرم افزارهای واسط مانند مالیتور کمک بگیرید. در ویدئو آموزش ارسال را مشاهده نمایید.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید