در عصری که بشر برای راحتی و رفاه زندگی خود تکنولوژی های جدیدی را وارد زندگی خود می کند، نیاز برخی سیستم ها به خوبی حس می شود. یکی از این سیستم ها که برای زندگی و کسب و کارهای امروزی ما نیاز است، سیستم انبارداری مدرن می باشد. البته برای مدیریت انبار علاوه بر سیستم ها، شخص یا اشخاصی نیز باید باشند تا این سیستم را به خوبی نظارت، مدیریت و راهبری کنند.
در مقاله های قبلی که در سایت انبار آنلاین منتشر کردیم به تفصیل در مورد انبارداری و انواع آن صحبت کردیم و در این مقاله قصد داریم که بررسی کنیم اصلا انباردار چه شخصی است و دقیقا چه وظایفی را بر عهده دارد؟ در این بخش از مطالب ما به معرفی شغل انبارداری و شرح وظایف انباردار در کسب و کارهای مختلف می پردازیم.
برخلاف باور بسیاری از مردم درباره اهمیت شغل انبارداری، باید بگویم که انباردار فردی است که یکی از مهم ترین وظایف را در هر شرکت، کارخانه یا سازمان بر عهده دارد. در واقع امنیت و حفاظت کالاهای موجود در انبار بر عهده انباردار بوده و هرقدر که انباردار مسئولیت پذیرتر و حرفه ای تر باشد، میزان امنیت کالاهای انبار نیز افزایش پیدا می کند.
انبار به ساختمان یا محوطه تجاری اطلاق می گردد که زیر نظر یک سازمان یا شرکتی با بهره برداری از یک سیستم صحیح طبقه بندی و چیدمان خاص است که برای نگهداری یک یا چند نوع کالای بازرگانی از جمله مواد صنعتی، مواد غذایی، اجناس، مواد اولیه و یا فرآورده های مختلف در یک مکان مشخص (معمولا سرپوشیده) مورد استفاده قرار می گیرد.
انباردار امور مربوط به دریافت و پردازش کالاها و مواد ورودی را انجام می دهد. مسئولیت های او شامل بسته بندی و حمل سفارشات یا مدیریت، سازماندهی و بازیابی کالاها است. همچنین مسئول حفظ یک محیط کار تمیز و ایمن، تمیز و مرتب نگه داشتن قفسه ها، محل کار و منطقه پالت و رعایت تمام قوانین و مقررات مربوط به تمیزی و ایمنی با انباردار است. این شغل معمولا فقط دیپلم دبیرستان نیاز دارد؛ اما اگر علاقه به مدیریت انبار یا مدیریت گردش کالا دارید، می توانید در رشته مدیریت انبار تحصیل کنید. در این رشته مهارت های پایه خرید، فهرست سازی، مدیریت، انبارداری و باربری را کسب می کنید.
هر انباردار قبل از انجام وظایف خود باید دارای مهارت هایی باشد. در ادامه تعدادی از مهارت های مورد نیاز شغل انبارداری را با هم مرور خواهیم کرد:
برخی از وظایف خاص انباردار شامل موارد زیر است:
تمامی سازمان های تولید، پخش و فروش کالاهای فیزیکی نیازمند استخدام انباردار هستند. حفظ نظم و نظارت بر ورود و خروج کالاها در انبار، بسیار اهمیت دارد.
از فروشگاه های کوچک لباس گرفته تا مغازه دارها، تولید کننده ها، صنایع، سازمان ها و شرکت ها همه به این نیرو احتیاج دارند.
کسی که در این جایگاه شغلی قرار می گیرد، باید مهارت های به اصطلاح نرم و روحیه کارهای متعددی داشته باشد. این شغل، علاوه بر مسئولیت های سنگینش، به کسی نیاز دارد که بتواند در ساعت غیراداری نیز در دسترس بوده و لازم است اطلاعات جامعی در مورد انبار خود داشته باشد تا بتواند انبارداری را گزینش کند که بعد ها به کمبودی برخورد نکنند.
کسی که مسئولیت یک سرپرست انبار را به عهده دارد، وظایفی می پذیرد که باید آن ها را رعایت نماید. در ابتدا باید در نظر داشته باشیم که نظافت و چیدمان قفسه ها وظیفه انباردار نمی باشد، این وظایف بر عهده کارگران ساده انبار است. اما نظارت بر آن که نتیجه ی حفظ و سلامت کالاهای انبار است به عهده وی خواهد بود.
افرادی که به عنوان کمک انباردار مشغول فعالیت هستند باید مورد اعتماد و مطیع انباردار و سرپرست خود باشند. انباردار باید فردی قابل اعتماد، مسلط به روش های مدیریت، انبارداری و سرپرستی باشد و بتواند شغل پرمسئولیت خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. به علت حساسیت وظایف مدیر تولید یکی از افراد سازمان که باید گزارشات دقیقی از نوع نگهداری کالا تعداد موجودی کالای محصول به مدیر تولید ارائه دهد، مدیر انبارداری می باشد.
هر سازمانی که کالای برای عرضه به بازار دارد و در صف انتظار عرضه باید بماند. یا مواد خام و یا کالای مصرفی برای خود شرکت دارد یا هر چیزی که باید برای مدتی آن را نگه داشت تا دوباره بتوانند مصرف و یا عرضه کنند را باید انبار کرد و هر انباری نیاز به نگهداری و ورود و خروج و عواملی که در بالا ذکر شد دارد. بنابراین از کسب و کارهای کوچک سفالگری گرفته تا سازمان های بزرگ مثل بیمارستان ها باید برای سهولت کار خود به ایجاد یک انبار و گرفتن انباردار اقدام کنند.
بسار مهم است که هر فرد انباردار در هر شرکت که استخدام می شود، در مورد قوانین و نگهداری و مدیریت آن انبار مد نظر بسیار مطالعه و تحقیق و کسب اطلاعات کند تا به کالاها مسلط شود.
بعد از اشراف به مسئولیت خود در انبار، باید توانایی خود را با این کار بسنجد. در صورت اینکه در خود دید که از عهده کار و مسئولیت انبار مد نظر بر می آید مرحله بعدی بستن قرارداد با کار فرما می رسد.
بسیار مهم است که اشخاص به عنوان کارفرما یا کارپذیر و کارجو درباره محتوای قرارداد آگاهی داشته باشند و به سرعت هر قراردادی را امضا نکنند. زیرا که بسیار پیش آمده که به دلیل بی دقتی در تنظیم متن قرارداد، ایراداتی در روند همکاری ایجاد شده است.
ساعت کار براساس آن چیزی که قانون کار تعیین کرده است، تعیین می شود. انباردار در آن زمانی که ساعت اداره کار است به وظیفه خود مشغول است، اما اگر بیشتر از ساعت مشخص شده بماند، برای او اضافه حقوق درنظر گرفته می شود. البته این یک توافق دو طرفه خواهد بود.
حق السعی همان دستمزدی است که کارپذیر یا کارجو از کارفرما می گیرد. ماده 35 قانون کار نیز توضیح می دهد که مزد یا حق الزحمه، وجه نقد یا غیر نقدی یا همزمان، نقدی و غیرنقدی است که در ازای انجام کار به کارگر پرداخت می شود. این دستمزد در ازای انجام موضوع قرارداد که همان انبارداری است پرداخت می شود. کارفرما باید در متن قرارداد، حقوق پایه یا دستمزد ساعتی و روزانه کارپذیر را مشخص کند. علاوه بر آن باید توضیح دهد که به میزان هر ساعت اضافه کار چه میزانی افزایش حقوق خواهد داشت. به طور معمول نحوه محاسبه اضافه کار، درصدی از حقوق پایه کارپذیر یا کارمند خواهد بود.
مواردی دیگر نیز هست که به اختصار در اینجا اضافه کردم و از مقوله بحث ما فراتر است که با اشاره کوتاهی از کنار آن می گذرم.
و اما انتظاراتی که یک کارفرما باید آن را در قرارداد قید کند که جزو تعهدات انباردار محسوب می شود.
برای جستجوی کار انبارداری و فعالیت های وابسته با آن در سایت انبار آنلاین جویای کار شوید. بخش استخدامی و کاریابی به صورت آنلاین خیلی وقت است که جایگزین روش های سنتی کاریابی همچون روزنامه ها شده اند و دیگر کمتر کسی برای پیدا کردن کار مورد نظرش به روش های سنتی مراجعه می کند.
راه اندازی بخش استخدامی سایت انبار آنلاین علاوه بر اینکه مزایای بسیاری برای کارجویان دارند، برای کارفرمایان نیز بسیار سودمند خواهد بود. از این نظر که کارفرمایان خیلی راحت و سریع و با صرف کمترین زمان می توانند آگهی های خود را ثبت کنند و تنها با متخصصین حوزه انبار و انبارداری ارتباط دارند. همچنین کارجویان در محیط اختصاصی حوزه فعالیت خود یعنی، مدیریت انبار، کارگر انبار، حسابدار انبار، راننده لیفتراک، بخش لجستیک انبار و... شغل و شرکت مقصد خود را پیدا می کنند.
شما می توانید برای درج آگهی خود عضو سایت انبارآنلاین شده و مشخصات آگهی خود را ارسال نمایید.
ممکن است تصور کنید که انبارداری یک شغل بدون آینده است و جای پیشرفت در آن وجود ندارد؛ شاید در گذشته به این شکل بود و در تصور عموم اینگونه جا افتاده باشد اما باید به شما بگوییم که اصلا اینطور نیست و انبارداری، سابقه کاری بسیار خوبی برای به عهده گرفتن مسئولیت های لجستیکی سنگین تر در سازمان های بزرگ محسوب می شود. به غیر از سازمان های تجاری، سازمان های دولتی نیز به استخدام انباردار نیاز دارند.
از تولیدی های کوچک مانند: تولیدی کاشی، مجسمه سازها، مغازه دارهای تولیدی لباس، کفش، کیف، تولید کننده های محصولات پلاستیکی، پیمانکارها برای نگهداشتن وسایل حین و بعد از اتمام کار، انبار ابزارآلات صنعتی، انبار ضایعات، انبار لوازم التحریر، انبار شرکت های تولیدی، داروخانه ها، لوازم آرایشی ها، قطعات الکترونیک و صنعتی، انبار لوازم دیجیتال، حتی فروشندهای که اجناس را باید در انبار نگهدارند و خرده فروشی کنند، همه و همه که ذکر همه آن ها واقعا در این مقاله نمی گنجد، به انبارداری و انبار نیاز دارند.
اگر از دید یک کارفرما و مدیر نیز به موضوع نگاه کنیم. برای اینکه بتوان آسوده خاطر بود و حجمی از مسئولیت را از روی مدیر مجموعه یک کسب و کار برداشت تا در زمینه های مهم تر به کار خود ادامه دهد، به یک انباردار قابل اعتماد نیازمند هستیم.
شما می توانید برای درج آگهی خود چه به دنبال انباردار باشید و چه به دنبال سمت انبارداری باشید از سایت انبارآنلاین کمک بگیرید. همچنین برای بهبود عملکرد خود در انبار و کنترل موجودی از نرم افزار آنلاین آن کمک بگیرید. نرم افزار انبارداری پیشرفته انبار آنلاین مناسب انبارداری تمامی مشاغل است که با دمو رایگان می توانید آن را بررسی و مشاهده کنید.