برنامه‌ریزی منابع سازمان وERP چیست؟

  • شنبه 12/مرداد/1398
برنامه‌ریزی منابع سازمان وERP چیست؟
همه شرکت‌های تولیدی به محلی برای ورود و خروج کالاها نیاز دارند. پیش از فروش کالاهای تولید شده، باید در انبار نگهداری شوند.

تعریف برنامه ریزی منابع سازمان (ERP)

به انگلیسی( Enterprise resource planning) به اختصار( ERP )، شامل طیف وسیعی از فعالیت های مختلفی است که به بهبود عملکرد یک سازمان منتهی می شود و تمام داده ها و فرایندهای یک سازمان را در یک سیستم نرم افزاری و در قالب یک بانک اطلاعاتی به صورت پیوسته، منظم و دقیق مدیریت می نماید.
ERP، یک علم و فن برای مدیریت منابع است.
یک بسته نرم افزاری تجاری است که هدف آن یکپارچگی اطلاعاتی و برقراری جریان اطلاعات بین تمامی ‏بخش های سازمان از جمله مالی، حسابداری، منابع انسانی، زنجیره عرضه و مدیریت مشتریان است.

بیشتر بدانید: برنامه ریزی منابع مواد MRP چیست؟

تاریخچه پیدایش ERP

جرقه استفاده از سیستم های اطلاعاتی به جنگ جهانی دوم برمیگردد و به تدریج استفاده از این سیستم ها در شرکت ها و سازمان ها عمومیت پیدا کرد. در دهه ۶۰ میلادی شرکت IBM سیستم کنترل انبار و برنامه ریزی تأمین مواد MRPI پیاده سازی کرد و تا دهه ۷۰ میلادی که شرکت SAP ERP مفهوم دقیق تری از MRP I و سپس MRP II را در سیستم های خود طراحی و پیاده سازی کردند. رفته رفته در کنار این سیستم ها سیستم های دیگری چون سیستم های مالی، فروش، نگهداری و تعمیرات، منابع انسانی و … طراحی و در سازمان ها مورد استفاده قرار گرفتند.

سیستم ERP
ERPسیستم توانمندی است که در مقایسه با انبارداری سنتی، یکپارچگی پویاتری را برای تامین نیازهای مالی بازار به ارمغان می آورد. به علاوه، سرعت رشد اینترنت اشیا (IoT) و وابستگی تولیدکنندگان، کارکنان، شرکای تجاری و تامین کنندگان به آن می تواند دسترسی سریع و درلحظه به تقاضای بازار به واسطه دستگاه های هوشمند را ممکن سازد.

بیشتر بدانید: اهمیت مدیریت کدینگ و داده های سازمانی

برخی مزایای ERP

  • کاهش هزینه های انبار
  • کاهش هزینه سفارش ها
  • کاهش هزینه عملیات مالی
  • کاهش هزینه حمل و نقل
  • کاهش حجم مورد نیاز سرمایه گذاری
    سیستم ERP این امکان را در اختیار شرکت ها قرار می دهد که به کمک دستگاه های هوشمند، میزان موجودی، فرایند حمل ونقل و سایر عوامل مهم از قبیل سودآوری، نقدینگی و... را به طور مستقیم کنترل کنند. در عصر حاضر، استفاده از خودکارسازی برای سرعت بخشیدن و مقرون به صرفه شدن کارها، ضروری است. بنابراین، حصول اطمینان از انطباق منافع مختلف شرکت ها مستلزم بهره مندی از راهکارهای ERP است. صاحبان شرکت های بزرگ شروع به استفاده از راهکارهای ERP برای کنترل آسان پایداری شرکت در مواردی چون ورود و خروج محصول به انبار و یا کنترل کالاها کرده اند.
درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید